Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak'taki kamu hastanelerinin borcu yüzde 90 azaldı

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı İsmail Çelebi, hastanelerin taşınması sürecini ve sekreterliğin 10 aylık mali değerlendirmesini yaptı. Çelebi, göreve başladıkları 2 Aralık 2012 tarihinden bugüne...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uşak'taki kamu hastanelerinin borcu yüzde 90 azaldı
Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı İsmail Çelebi, hastanelerin taşınması sürecini ve sekreterliğin 10 aylık mali değerlendirmesini yaptı. Çelebi, göreve başladıkları 2 Aralık 2012 tarihinden bugüne kadar bütün birimlerle iyi bir stok kontrol yönetimi uygulandığını, bütün hastanelerin tıbbi sarflar, cihazlar ve her türlü ihalelerinin tek elden yapılması ve takip edilmesi, iş ve işlemlerin bilinçli ve profesyonel ekiplerle yürütülmesi sonucu ihaleyle yapılan alımlarda borçluluk gün süresinin, 6 aydan yaklaşık 2 ay seviyesine düşürüldüğünü söyledi.

Mali Hizmetler Başkanı Çelebi, açıklamasında şunları kaydetti: “Genel sekreterliğimize bağlı merkez hastanenin ve ilçe hastanelerin göreve başlanıldığı tarihlerde bulunan borçları, ilerleyen aylarda hastanelerimizde gerçekleşen tahakkuklarımız karşılığında gönderilen bütçeden karşılanmış ve borç stoklarımız yüzde 90’ların üzerinde azalma göstermiştir. 12 milyon lira olan borç stoğu, 1 milyon liraya kadar düşürülmüştür. Uşak Devlet Hastanesi, Banaz Devlet Hastanesi, Eşme Devlet Hastanesi, Sivaslı Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin ilaç ve sarf malzemesi ihtiyaçları Mali Hizmetler Başkanlığı tarafından sağlanmakta ve dolayısıyla malzemelerin toplu alınması maliyetleri daha düşük tutmakta, hem daha kaliteli malzemeler temin edilmesini sağlamakta hem de direkt hastanelerimizin gelirlerinde artış olmaktadır. Hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanmasının ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu amaçla 2014 yılı için ilaç, serum ve tıbbi sarf ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla açık ihale yöntemi tercih edilmiştir. Böylece toplu alımlar olacak, yine daha düşük maliyetle ve daha kaliteli malzemeler hastanelere kazandırılacaktır. Hastanelerimizin malzeme tedariki açısından yoka düşmesinin de önüne geçilecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.