Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uşak’ta Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Kutlamalar, saat 09.30’da Vali Mehmet Ufuk Erden'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Saat 10.00’da şehir meydanındaki törende Vali Erden,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uşak’ta Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Kutlamalar, saat 09.30’da Vali Mehmet Ufuk Erden'in makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Saat 10.00’da şehir meydanındaki törende Vali Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve İl Jandarma Alay Komutanı Fuat Kömürcü tarafından halkın bayramı kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Erden, “Millî mücadele sürecinde topyekûn verdiğimiz Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığımız zaferle 29 Ekim 1923 tarihinde, ilelebet yaşayacağına inandığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Geleceğe kararlı adımlarla ilerlerken, devletimizin kuruluş mücadelesi sürecinde yaşanan zorluklar ve engelleri aşarken elde ettiğimiz tecrübeler, cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması yönünde bizlere kılavuz olacaktır. Büyük Atatürk’ün inanılmazı gerçekleştirdiği, Türk milletini bağımsızlığına kavuşturduğu kurtuluş mücadelesindeki azim ve kararlılık, bağımsızlık mücadelesi veren tüm topluluklara da örnek olmuştur. Cumhuriyet, seçim esasına dayanan ve halkın kendi geleceği hakkında kendisinin söz sahibi olduğu bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet, ilkeleri ve öngörüleriyle temel hak ve özgürlüklerin korunmasına ve yaşanmasına elverişli ortamlar sağlayan bir yönetimdir. Modern bir yönetim biçimi olan cumhuriyet fazilettir, erdemdir. Büyük Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve ilelebet yaşamasını arzu ettiği cumhuriyet Türkiye’nin yönetim biçimi, Türk halkının da benimseyip özümsediği çağdaş ve modern hayat felsefesidir.” dedi. Daha sonra şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Geçit törenin ardından kutlama programı sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.