Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urla villaları için verilen yürütmeyi durdurma kararına itiraz reddedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin zaman zaman tatil yaptığı Urla villalarının bulunduğu bölgeyi 1. derece sit alanı kapsamından çıkararak 3. derece sit alanına çeviren düzenlemeyle ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararına...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin zaman zaman tatil yaptığı Urla villalarının bulunduğu bölgeyi 1. derece sit alanı kapsamından çıkararak 3. derece sit alanına çeviren düzenlemeyle ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz reddedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle anılan, 1. derece sit alanına yapıldığı için kaçak ve ruhsatsız olan Urla villalarını kurtarmak için söz konusu alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kararıyla 3. derece site çevrilmişti. Değişiklik kararına karşı CHP milletvekili ve çevreci avukatlar dava açmıştı. İzmir 2. İdare Mahkemesi de davayı kısa süre önce karara bağlayarak villaların bulunduğu bölgeyi 1. derece sit alanı kapsamından çıkararak, ‘sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanına’ çeviren düzenlemeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Karara, Çevre Şehircilik Bakanlığı ile villaların sahipleri adına müdahil olan Oğuzhan Boyacı, karara itiraz etti. Bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi, itirazı değerlendirerek kararını verdi. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazı oy çokluğu ile reddetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.