Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Ürkütücü yüz' de atıldı!

TSK içinde darbeci ve FETÖ üyesi olduğu belirtilen askerlerin tasfiyesine yönelik ikinci Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) 1389 asker ordudan atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Ürkütücü yüz' de atıldı!
TSK’dan ihraç edilen asker sayısı toplam 3 bin 73 oldu. Darbe girişiminden sonra tutuklanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başyaveri Ali Yazıcı ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ifadesinde “Ürkütücü yüzü vardı” dediği Albay Fırat Alakuş da atılanlar arasında.

15 Temmuz’daki darbe girişimine katıldıkları ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu oldukları belirtilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin tasfiye furyası dün de devam etti. Resmi Gazete’de yayımlanan ikinci Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilk listede yer almayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başyaveri Albay Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, Başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan, eski Özel Kalem Müdürü Albay Ramazan Gözel ile Özel Kalem Müdürü Yarbay Hüseyin Hakan Öcal, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’nin Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Erkan Öktem de ihraç edilen personel arasında yer aldı.


TALİMATTA İMZASI OLAN

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ifadesinde 15 Temmuz gecesini anlatırken, “Kapıdan çıktığımda tam taçhizatlı, kafasında çelik miğfer ve silahlı bir şekilde, ürkütücü bir yüz ifadesi ile karşıma çıkan asker şahıs dikkatimi çekti” diyerek anlattığı, Albay Fırat Alakuş da ihraç edildi.

Sıkıyönetim talimatında imzası olan Albay Cemil Turhan da TSK’dan atıldı.

MİT TIR’LARINI DURDURAN ATILDI

Jandarma’da 9’u general olmak üzere subay ve astsubayların bulunduğu 1196 personelin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesildi. Bu personelin arasında Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’yi derdest edenler arasında yer alan Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan da bulunuyor.

Adana’da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu da ihraç edilen personel arasında yer aldı.

MARMARİS BASKININI YAPAN

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan da 100’ün üzerinde subay ve astsubay ihraç edilirken, bunlar arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’te almaya giden ekibin liderliğini yaptığı belirtilen Özel Kuvvetler Tabur Komutanı Binbaşı Şükrü Seymen de bulunuyor. Daha önce tutuklanan ve ihraç edilen Genelkurmay Personel Başkanı İlhan Talu’nun emir astsubayı Mehmet Adıgüzel de TSK’dan ihraç edildi.

ASKERİ ATEŞELER DE ATILDI

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihraç edilenlerin arasında askeri ataşelerin de bulunması dikkat çekti. Astana Askeri Ataşesi Jandarma Kurmay Albay Musa Deliçay, Lizbon Askeri Ataşesi Kurmay Albay Necip Akkoyun ile Kurmay Albay Bahadır Yalçın, Santiago Askeri Ataşesi Kurmay Albay Ramazan Rıza Barut, Gambiya Askeri Danışmanı Kurmay Albay İsmail Özcan, Cezayir Askeri Ateşeliği’nden Kurmay Albay Şemsettin Eray, Taşkent Askeri Ataşesi Kurmay Yarbay Burçin Büyükikiz, Abuja Asker Ataşesi Kurmay Albay Sadık Gök Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi.

1389 ASKER ATILDI

RESMİ Gazete’de yayımlanan ikinci Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilk KHK’da yer almayanlar TSK’dan ihraç edildi. Bu kararnamede en kapsamlı tasfiye İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı’nda yapıldı. 1196’sı Jandarma Genel Komutanlığı’ndan olmak üzere 1389 asker TSK’dan uzaklaştırıldı. İlk KHK’da da 1684 personel TSK’den ihraç edilmişti. Böylece, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra TSK’dan uzaklaştırılanların sayısı 3 bin 73’e ulaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.