Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünye Elele Aşevi’nin açılışı yapıldı

Ünye Elele Derneği bünyesinde Elele Aşevi açılışı yapıldı. Dernek Başkanı Adem Atik, herkesi duyarlı, sorumlu olmaya davet ederek, “Sizden çok değil, az ama sürekli destek istiyoruz.” dedi.Uyuşturucu maddelere bulaşmış ya da bulaşma...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünye Elele Aşevi’nin açılışı yapıldı
Ünye Elele Derneği bünyesinde Elele Aşevi açılışı yapıldı. Dernek Başkanı Adem Atik, herkesi duyarlı, sorumlu olmaya davet ederek, “Sizden çok değil, az ama sürekli destek istiyoruz.” dedi.

Uyuşturucu maddelere bulaşmış ya da bulaşma ihtimal olan gençlere yardımcı olmak amacı ile kurulan Ünye Elele Derneği bünyesinde, kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelere sahip çıkmak adına dernek bünyesinde Ünye Aşevi açılışı gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Adem Atik, “Ünye’mizde ihtiyaç olarak gördüğümüz resmi ve yerel idareciler ile yaptığımız görüşmelerde aşevinin bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Boş bir binada başladık. 2,5 ay gibi kısa bir süre zarfında inşaatımızı bitirdik. Yemek dağıtım aracımızı Kütahya’dan hediye ettiler. Kütahya’daki hayırseverler buraya malzemelerini bağışladılar. Bu projeler için kimin kapısını çaldı isek bütün kapılar sonuna kadar açıldı. Bizim yaptığımız bu işlerin doğruluğunu ortaya koyduğunu bize göstermiş oldu. Böylece aşkımız, şevkimiz arttı. 50 kişi ile başlayarak bir ay gibi kısa bir zamanda 100 kişiye çıkardığımız aşevinde Ramazan Ayı boyunca o yüz kişinin evine yemek götürdük." dedi.

Yardımlaşmanın sadece Ramazan Ayı’nda olmaması gerektiğini ifade eden Atik, "Ramazan Ayı içerisinden hepimizde istekli iştiyaklı bir yardımlaşma duygusu oluyor ancak ramazan bittiğinde 11 ay içerisinde bu insanları doğru dürüst kimse hatırlamıyor, desteklerde de azalma oluyor. Hepimiz biliyoruz ki ibadetin ve hayırlı işlerin sürekli ve devamlı olanı makbuldür. Dolayısı ile biz sadece Ramazan’da bu destekleri yaparsak diğer 11 ayda bu insanlar aç kalır. Biz sizden çok para istemiyoruz. Biz az ama devamlı destek istiyoruz.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.