Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü yapımcı tutuklandı!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalanan Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, film yapımcısı ve yazar Ali Tokul, tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü yapımcı tutuklandı!
Tokul’un, daha önce örgütün Konya, Kazakistan ve Avusturya imamlığını yaptığı ileri sürüldü. Ali Tokul, 28 Şubat dönemini konu alan Sürgün İnek filminin yapımcısıydı.

Konya’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 750 işadamının ifadesinin ardından Cumhuriyet Başsavcığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan Ali Tokul (50) dün İstanbul’da yakalandı ve Konya getirildi. İstanbul merkezli Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı ve film yapımcılığı da yaptığı öğrenilen Ali Tokul’un 1995-1997 yılları arasında örgütün Konya imamlığı, 1997-2003 yıllarında Kazakistan ve 2005-2010 yıllarında da örgütün Avusturya imamlığı görevlerinin üstlendiği iddia edildi.Tokul’un 1997 yılında Konya’da örgütün Büyükkoyuncu Vakfı tarafından yaptırılan Büyükkoyuncu Koleji’nin açılışına örgüt lideri Fethullah Gülen’i de getirdiği belirtildi. Ali Tokul ayrıca 2000 yılındaki Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinde Pensilvenya’ya giderek Gülen’i ziyaret edip, bir gün evinde kaldığı iddia edildi.

”TWEETLERİ BEN ATTIM”

Geçen 12 Nisan günü twitter hesabındaki Fethulla Gülen’i savunucu mesajları kendisinin attığını itiraf eden Tokul, ”Birilerinin FETÖ iddianamesine sevindirik olduğu gün hocaefendiye Dünya Barış Ödülü verilmesi Allah’ın sopası mı? Hoca efendinin aldığı ödülü milletçe alkışlıyoruz" yazılı twitleri ben attım. Benim tek bir twitter hesabım vardır. Ben bu hesabımdan doğru bildiğim şeyleri savunarak paylaşımlarda bulundum." dedi.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNE GİTTİM

FETÖ örgütü yöneticileriyle birlikte sık sık ABD’ye gittiğini belirten Tokul, ifadesinde,"2000 ile 2013 yılları arasında ABD’ye Kazakistan’daki FETÖ okullarının hukuk müşavirliğini yaptığım dönemlerde gittim. 2000 yılında Kazakistan’da cemaat okullarının hukuk müşavirliğini yaptığım dönemde de iki gün kadar ABD’de kaldım. Bu süre içerisinde Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğine hem ziyaret hem de yakaladığımız başarıyı bildirmek üzere gittim. Kendisiyle bizzat görüştüm. Bu arada da kalbinden bir rahatsızlık geçirmişti. Geçmiş olsun dileklerimi de belirterek bir gün kadar çiftliğin bahçesinde bulunan misafirhanede kaldım" dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından FETÖ/PDY örgütüne üye olmak, örgüte finansman temin etmek, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak suçlarından adliyeye sevk edilen Tokul, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

28 ŞUBAT FİLMİNİN YAPIMCISI

FETÖ imamı suçlamasıyla tutuklanan Ali Tokul, 2013 yılı yapımı Sürgün İnek filminin yapımcısıydı. Ayhan Özen'in yönettiği filmde Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Cezmi Baskın, Fırat Tanış, Vildan Atasever, Burak Satıbol, Serkan Öztürk, Hüseyin Soysalan, Savaş Bayındır ve Eşref Kolçak gibi isimler yer alıyordu. Film 2014 tarihinde vizyona girmişti. Tanıtımlarda filmin konusu şöyle anlatılmıştı: "Türkiye'nin bir köyünde yaşayan halk, 28 Şubat süreci nedeniyle endişelendiği esnada, okulun bahçesine otlamak amacıyla giren Şevket Çetin (Hasan Kaçan)'e ait bir ineğin Atatürk büstünü kırması sonucunda olaylar gelişir. Karısı Cemile ile birlikte ineklerini çok seven çift olayın duyulmaması için çeşitli yollara başvururlar. Ancak olayın duyulması ile birlikte tüm köy halkı ineği bulmak için ellerinden geleni yapacaklardır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.