Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü sanatçıya AİHM'den kötü haber

Otizmli olduğu gerekçesiyle gitmek istediği kolejin anaokulu bölümüne alınmayan Ozan Sanlısoy’un ailesinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) açtığı davada sonuç çıktı. Davayı reddeden AİHM, gerekçe olarak da, ‘Tek bir okulun öğrenciyi reddi, ayrımcılık yapıldığını göstermez” görüşünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü sanatçıya AİHM'den kötü haber
Avukat Sedef Erken ve müzisyen Ogün Sanlısoy’un oğlu Ozan’ın dava dosyası yaklaşık 5 yıldır AİHM’deydi. Anne Sedef Erken, kararı tesadüfen öğrendiğini belirterek şunları söyledi:

"TESADÜFEN ÖĞRENDİK"

Karar 8 Kasım’da verilmiş. Bize henüz bildirilmedi. Sonucun çıktığını bile bilmiyordum. Change.org’da imza kampanyası başlatmıştım. Strasbourg’daki hukukçu bir arkadaşım kampanya linkini paylaşınca orada hukukçu olan başka bir arkadaşı aramış ‘O dosya karara çıktı’ demiş. Tamamen tesadüfen öğrendik. Yine de boşuna uğraşmadık. Bu dava üzerinden çok ciddi bir bilinçlenme oldu.”

Ne oldu?

Otizmli olduğu gerekçesiyle kolejin anaokulu bölümüne alınmayan Ozan Sanlısoy’un ailesi, okul yöneticileri hakkında ‘ayrımcılık’ davası açılması için suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın ‘takipsizlik’ kararı vermesinin ardından aile ağır ceza mahkemesine itiraz etmiş ancak ret yanıtı almıştı. Aile, Türkiye’de ‘Eğitim Hakkı’, ‘Etkili Başvuru’ ve ‘Adil Yargılanma Hakkı’nın ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM’ye başvurmuştu. Dosya yaklaşık 5 yıldır AİHM’de görüşülüyordu. Anne Sedef Erken, sonuçlanmayan davaya tepki için Aralık 2014’te Strasbourg’a gidip AİHM önünde çadır kurmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.