Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü işadamı gözaltında

İzmir'de FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen 7 işadamından Metehan Kavuk, saklandığı evde yakalandı. Kavuk’un, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne okunmasından sonra cezaevine götürüleceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ünlü işadamı gözaltında
İzmir’de, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları ileri sürülen işadamlarına yönelik olarak geçen 8 Ağustos’ta yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Geçen perşembe günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk’un da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Hakim, diğer şüpheliler Metehan Kavuk, Ahmet Küçükbay, Kamil Karakaş, Remziye Aras, Nurettin Bilgi, Hami Çatalyürek ve Ruhi Ünalan’ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur’un yaptığı itirazı değerlendiren İzmir 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, serbest bırakılır bırakılmaz bir başka FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan, Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli için ’tutuklamaya yönelik yakalama kararı’ verdi.

Karardan sonra sanıklardan 5’i yakalanıp tutuklandı.

Aranan işadamlarından Metehan kavuk’un da saklandığı evin adresi tespit edildi.

Operasyon düzenleyen polis, Metehan Kavuk’u gözaltına aldı. Metehan Kavuk’un, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne okunmasından sonra cezaevine götürüleceği açıklandı.

Bu arada o soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan Hami Çatalyürek’in halen arandığı ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.