Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü hakem AK Parti'den aday adayı

Üst klasman hakemi Kuddusi Müftüoğlu, AK Parti'den Alanya Belediyesi başkan aday adaylığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Ünlü hakem AK Parti'den aday adayı

AK Parti İlçe Teşkilatı'na giden hakem Müftüoğlu başvuru formunu AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney'e teslim etti. Ardından gazetecilerin karşısına çıkan Müftüoğlu, AK Parti'den Alanya Belediye başkan aday adayı başvurusunda bulunduğunu söyledi. Adaylık süresince hakemliği bıraktığını dile getiren Müftüoğlu, "Hakemliğe bir süre ara verdim. Geri dönüp dönmeyeceğim de adaylık süresinin ardından belli olacak. Hakemliğe geri dönüş olabilir" dedi.

 

Alanya Belediye başkanlığı için 2009 yılında da AK Parti'den aday adayı olan Müftüoğlu, Alanya'ya hizmet etmek amacıyla yerel seçimlerde AK Parti'den Alanya Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı. Türkiye'nin son on yıldır pek çok alanda güçlü bir değişim ve dönüşüm dalgası yakaladığını söyleyen Müftüoğlu, "AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde Türkiye ekonomisi tarihindeki en büyük krizlerinden birini yaşıyordu. Benzer şekilde demokrasimizin üstünde bir vesayet perdesi bulunmaktaydı. AK Parti iktidarıyla bir taraftan ülke içinde demokratik standartlar yükselirken diğer taraftan Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasına girdi" dedi.

 

Alanyalılar olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu değişim ve dönüşüm sürecini çok yakından gördüklerini dile getiren Müftüoğlu, Alanya'ya gelen yabancı misafirlerin de Türkiye'nin kat ettiği mesafe ile ilgili övgülerine sıkça rastladığını kaydetti. Türkiye'nin bu süreçte yakaladığı başarıda en büyük payın, AK Parti'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu ifade eden Müftüoğlu, şunları söyledi: "AK Parti'nin ve Sayın Başbakanımızın başarıları ülkemizin çehresini değiştirdi, dünya karşısında yüzümüzü ağarttı. Bunun yanında AK Parti, yerel yönetimlerin güçlenmesi için de önemli adımlar attı. Halka en yakın hizmet birimleri olan yerel yönetimlerin güç ve işlevlerinin artması AK Parti iktidarının en önemli uygulamalarındandır. Bu durum, kaçınılmaz bir şekilde halkın yerel yöneticilerden beklentilerini de artırdı."

 

Turizmden tarıma, ticaretten spora kadar pek çok alanda sahip olduğu imkanlarla Alanya'nın "Türkiye'nin yıldızı" olma şansına sahip olduğunu ifade eden Müftüoğlu, bu potansiyeli daha iyi kullanmak ve Alanya'yı hak ettiği yere getirmenin herkesin birinci gayesi olması gerektiğini söyledi. Yerel düzeyde Alanya'ya çok önemli hizmetler yapıldığını kaydeden Müftüoğlu, "Bugüne kadar görev yapmış belediye başkanlarımız ve mevcut belediye başkanımız sayın Hasan Sipahioğlu olmak üzere tüm yerel yöneticilerimiz, Alanya'nın bulunduğu noktaya ulaşması açısından büyük emekler verdiler. Alanya için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur. Bugüne kadar yapılan hizmetleri, atılan adımları daha da ileriye taşımak ise bütün Alanyalıların görevidir. Alanya'nın bir çocuğu olarak bunun kendi adıma bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

 

Bugüne kadar değişik alanlarda Alanya'ya ve Türkiye'ye hizmet verdiğini dile getiren Müftüoğlu, bir şehir plancısı olarak Alanya'nın her bölgesinde bir hizmetinin olduğunu ifade etti. Alanya'yı ve 16 beldeyi iyi bildiğini, sorun ve talepleri çözecek projelerinin olduğunu söyleyen Müftüoğlu, "Bugüne kadar hep Alanya için çalıştım, bundan sonra da Alanya'nın ve Alanya halkının hizmetinde olmaya devam edeceğim. Alanya'da yaptığım hizmetler, mesleğimde ulaştığım nokta nedeniyle çok sayıda hemşehrim sürekli olarak siyasete girmem konusunda ısrarcı oldu. Onların seslerine kulak vermek ve ilçeme daha aktif hizmet etmek artık benim bir görevimdir. Bu nedenle elimi taşın altına koymaya karar verdim. İşte, bu görev ve sorumluluk bilinciyle 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Alanya belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundum. Önümüzdeki 25 yıla damgasını vuracak büyük projelerle Alanya'nın çehresini değiştirmek, belediyemizde şeffaf, kul hakkını gözeten, insana saygıyı her şeyin üzerinde tutan adil bir yönetim sergilemek için hizmete talibim. Bu mücadelede Alanyalı hemşehrilerimin desteğini arkamda hissediyorum" dedi.

 

Aday adaylığı sürecinin parti içerisinde demokratik bir yarış şeklinde geçeceğini söyleyen Müftüoğlu, başka aday adayı arkadaşların da olabileceğini söyledi. Bu süreçte de kendilerine düşen görevin, hep birlikte, dayanışma içinde AK Parti'nin Alanya'da seçimleri kazanmasını sağlamak olduğunu kaydeden Müftüoğlu, "Aday gösterilmek genel merkezimizin ve sayın başbakanımızın takdirleridir. Şahsım adına aday gösterilsem de gösterilmesem de partim ve Alanya için çalışmayı taahhüt ediyorum" diye konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.