Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversitelerarası Kurul, Van'da toplanacak

Üniversitelerarası Kurul, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ev sahipliğinde yarın Van'da toplanacak. Şehre gelen kurul üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yemekte bir araya geldi. Rektör ve profesörlerin onuruna yemek veren Van Ticaret ve...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversitelerarası Kurul, Van'da toplanacak
Üniversitelerarası Kurul, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ev sahipliğinde yarın Van'da toplanacak. Şehre gelen kurul üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yemekte bir araya geldi.

Rektör ve profesörlerin onuruna yemek veren Van Ticaret ve Sanayi Odası'nca şehri tanıtan bir sunum yapıldı. Programda en son konuşan Bakan Nabi Avcı, kentin tarihi ve turistik yerlerinin anlatıldığı sunuma atıfta bulunarak, "Kayserililerin erikleme diye bir tabiri olduğunu biliyorum. Misafirleri yemeğe davet ettikleri zaman önce, 'şöyle bir bahçeye gidelim bir iki erik yiyelim' diye dolaştırırlar. Van’da ise bilgilendirme diye bir yöntem olduğunu öğrendim. Sizde benim gibi yeteri kadar bilgilendiniz. O nedenle konuşmamı uzatmayacağım. Ama bu kadarla kurtulduğunuzu zannetmeyin. Yarın kahvaltıda Hoşap kalesini kim yaptı, travertenler nerede bunların hepsinin teker teker sorulacağını bilin ve bu gece çalışın." dedi.

Van'da düzenleyecekleri kurul toplantısının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eğitim konusunda her bölgenin, her ilin hassasiyetlerinin göz önünde bulundurularak politikaların geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kurul toplantılarını farklı illerde yapmaya karar verdiklerini, Van'da meydana gelen depremlerin yıl dönümü vesilesiyle 217. toplantıyı Van'da gerçekleştirmeye karar verdiklerini anımsatan İbicioğlu, "Türkiye'de çözüm süreci adına, ülkede problemlerin çözülmesi, dedeleri Çanakkale'de birlikte şehit olan insanların birbirlerini yanlış anlamalarının önüne geçilmesi kısaca bir diyalog ortamının oluşturulmasına yönelik olarak gerçekten hükümetin kendi adına da önemli riskler alarak taşın altına elini koymuştur. Bizde Üniversitelerarası Kurul olarak Van'a, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı birlikte geçirecek şekilde, bu toplantıyı burada geçirerek bu sürecede sembolik olarak destek vermenin boynumuzun borcu olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ardından yemeğe geçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.