Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluabatlı Hasan köyünde törenle anıldı

İstanbul’un fethinin sembol isimlerinden surlara ilk sancağı diken Uluabatlı Hasan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Köyü’nde törenle anıldı. İstanbul’un fethinin 561. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluabatlı Hasan köyünde törenle anıldı
İstanbul’un fethinin sembol isimlerinden surlara ilk sancağı diken Uluabatlı Hasan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Köyü’nde törenle anıldı.

İstanbul’un fethinin 561. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Uluabatlı Hasan’ı anma töreni Karacabey’e bağlı Uluabat köyünde gerçekleştirildi. Törene Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, İlçe Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Uluabatlı Hasan Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul bahçesinde devam eden törende ilk olarak Kur’an okundu. Törende konuşan Uluabat Köyü Muhtarı Şevket Aşni, “Milletimiz zor zamanlarda sürekli kahramanlar çıkartmış. Köyümüzden de böylesine büyük bir kahraman çıkması şeref ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da konuşmasında Uluabat’ta yetişen bir yiğidin, Türk alemi ve İslamiyet için çok önemli olan bir fetih sırasında ilk sancağı surlara diktiğini, ülke olarak her zaman güçlü ve birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı. Fetih Marşı’ndan dizeler okuyan Başkan Özkan, “İstanbul’un fethiyle dünyada yeni bir medeniyetin doğuşuna öncülük eden kahraman ecdadımızın evlatları olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Gönülleri fetheden kahraman ecdadımıza minnettarız.” dedi.

Karacabey Belediyesi Spor Kulübü güreşçilerinin gösterisiyle devam eden programda folklor oyunları, tasavvuf musikisi, şiirler ve son olarak mehter marşları yer aldı.

Uluabat Köyü Muhtarlığı’nın Karacabey Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği programda konuklara pilav ve ayran ikram edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.