Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÜ öğrencisi, ‘AB İnsan Hakları Online Video Yarışması’nda finale kaldı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Koray Söğüt, Avrupa Birliği (AB) İnsan Hakları Online Video Yarışması’nda finale kaldı. AB Türkiye Delegasyonu genç film yapımcıları için her yıl...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AÜ öğrencisi, ‘AB İnsan Hakları Online Video Yarışması’nda finale kaldı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Koray Söğüt, Avrupa Birliği (AB) İnsan Hakları Online Video Yarışması’nda finale kaldı.

AB Türkiye Delegasyonu genç film yapımcıları için her yıl çevrelerindeki insan hakları konularını nasıl izlediklerine ve algıladıklarına dair bir video filmi yarışması düzenliyor. Jüri tarafından finalist olarak seçilen 10 eser sosyal paylaşım sitesi Youtube üzerinden halk oylamasına sunuldu. Beğen butonu ve yorumlarla yapılan oylama 29 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Yarışmada görüntü kalitesinden çok fikre önem verildiğini dile getiren Koray Söğüt, animasyona olan ilgisinden dolayı bu dalda yarışmaya katıldığını söyledi. Söğüt, “Yarışmaya katılma sebebim çevremden gelen teşviklerdi. Ben de ısrarlar sonucu yarışmaya katılmak için bir şeyler düşündüm. Bir kameram vardı fakat dikkat çekmek istiyordum. Bu nedenle animasyon yapmaya karar verdim. Çevremde gördüğüm insan haklarına aykırı durumları aklıma getirdim ve bir senaryo yazdım. Ardından bu senaryoyu bilgisayar ortamında çizdim ve hareketlendirdim. Özgün olmak için müziğini bile kendim yaptım. Yarışma diğerlerinden biraz farklı.” diye konuştu.

OTOMATİK BEĞENİ SİTELERİNİ KULLANANLAR ELENİYOR

Söğüt, yarışmanın kurallarına göre kişiler kendi videolarını etrafına yayıp beğeni toplayabileceğine dikkat çekti. Söğüt şunları kaydetti: “Fakat otomatik beğeni sitelerini kullanmaları halinde eleniyorlar. Ben de şuan birinci sırada olan videoyu araştırdım ve bu tarz hile sitelerinde kayıtlı olduğunu fark ettim. Hem videonun aniden fazla sayıda beğeni alması insanı şaşırtıyor. Umarım bu tarz hileler yapmıyorlardır. Çünkü “İnsan Hakları” için yapılan bir yarışmada hakların yenmesi çok ironik bir durum olur.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.