Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç nesil öğretmen aynı okulda ders veriyor

Ordu'da yaklaşık 2 bin 300 öğrenci kapasitesine sahip Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde üç nesil bir arada öğretmenlik yapıyor.Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 1986 yılında göreve başlayan Müslüm Özaydın’ın yetiştirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üç nesil öğretmen aynı okulda ders veriyor
Ordu'da yaklaşık 2 bin 300 öğrenci kapasitesine sahip Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde üç nesil bir arada öğretmenlik yapıyor.

Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 1986 yılında göreve başlayan Müslüm Özaydın’ın yetiştirdiği Asım Kalyoncuoğlu, 1992 yılında aynı okula öğretmen olarak atandı. Asım Kalyoncuoğlu'nun yetiştirdiği Murat Poyraz ise 2005 yılında aynı okulda öğretmen olarak göreve başlayınca 3 nesil mesai arkadaşı oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Müslüm Özaydın’ı sınıfta ziyaret eden öğrencileri, aynı zamanda okulda görevli öğretmenler, burada birbirlerinin gününü kutlayarak el öptü, çiçek hediye etti. Müslüm Özaydın, yetiştirmiş olduğu öğrencilerle aynı okulda çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Özaydın, "Bu meslekte 28. yılımı çalışıyorum ve yüzlerce, binlerce öğrenci mezun ettim. Tabii öğrencilerin mezun olup iyi yerlerde çalışması bizi mutlu eden duygulardan birisi. Artı olarak işin en güzel tarafı ise mezun ettiğim iki öğrencimle burada dirsek dirseğe yıllardır birlikte çalışıyorum.” dedi.

Özaydın'ın yetiştirdiği Asım Kalyoncuoğlu, "Burada öğretmenimden öğrenmeye, öğrencimize de öğretmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Okuldaki 3 neslin son temsilcisi Murat Poyraz, yaşadıkları durumu 'her öğretmene nasip olmayacak bir olay' olarak değerlendirdi. Poyraz, "Müslüm Bey benim öğretmenim, aynı zamanda Asım Bey de benim öğretmenim. Benim de mezun ettiğim öğrenciler şu anda Türkiye'nin değişik illerinde çalışıyorlar ama Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne gelme durumları yok. Mezun ettiğim öğrenciler de geldiği zaman kısmetse 4 kuşak bir arada olmuş olacak. Bu gururu da yaşayacağız.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.