Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'TV dizisinden terör örgütü çıkaranlar, eli kanlı terör örgütlerini görmüyor'

Medya Konseyi Derneği Genel Sekreteri Lokman Erdoğan, televizyon dizisinden terör örgütü çıkarılarak Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya baskı yapılmasını kabul edilemez bulduklarını açıkladı. Lokman Erdoğan, televizyon...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'TV dizisinden terör örgütü çıkaranlar, eli kanlı terör örgütlerini görmüyor'
Medya Konseyi Derneği Genel Sekreteri Lokman Erdoğan, televizyon dizisinden terör örgütü çıkarılarak Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya baskı yapılmasını kabul edilemez bulduklarını açıkladı. Lokman Erdoğan, televizyon dizisinden terör örgütü çıkaranların, eli kanlı terör örgütlerini görmediğini söyledi.

Merkezi Ankara’da bulunan Medya Konseyi Derneği başkanlar ve temsilciler kurulu toplantısında ortaya çıkan sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşıldı. Medya Konseyi Derneği Genel Sekreteri Lokman Erdoğan, “17 Aralık Yolsuzluk Operasyonunun yıl dönümüne bir gün kala Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubu yöneticilerine yapılan baskı operasyonu ülkemizin geleceğine kara bir leke olarak düşmüştür. Bu operasyonun amacı medya kuruluşlarına ve medya patronlarına gözdağı vermek ve onları baskı altına almaktır. Medya’nın baskı altına alınması demek ülkemizin demokrasi ve özgürlük yolundan dönmesi demektir. Bu sebeple tüm medyanın bu baskılara karşı tek vücut olması gerekir. Baskı ve zulüm kendimize geldiği zaman tepki gösterirsek çok geç kalmış oluruz. Bu sebeple bu günler iyi değerlendirmeli. Türkiye’nin demokrasi yolculuğuna yapılan müdahalelerin önüne net bir şekilde geçilmelidir.” dedi.

TELEVİZYON DİZİSİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜ ÇIKARANLAR, ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTLERİNİ GÖRMÜYOR!

Erdoğan, başkanlar ve temsilciler kurulu istişare toplantısı sonrası yaptığı açıklamada televizyon dizisinden terör örgütü çıkaranların terör konusunda sicillerine güvenmediklerine belirterek terör örgütleri ile gizli görüşmeler yapanların diziden korkması ilginç yorumundan bulundu.

Lokman Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Medya Konseyi Derneği olarak medya kuruluşlarına, medya çalışanlarına ve yöneticilerine iktidar kaynaklı baskıları kabul edilemez buluyoruz. Medyanın susması demek gerçeklerin halktan gizlenmesi ülkemizin demokrasi yolundan dönmesi, yeterli olmasa da var olan ifade özgürlüklerinin rafa kalkması demektir. Bütün bu sözlerimizin ışığında bir kere daha diyoruz ki Sayın Hidayet Karaca’nın televizyon dizisinin senaryosundan dolayı tutuklanması tam anlamıyla zulümdür. Bu karar ülkemizin yarınlarını karartma kararıdır. Demokrasi yolundan, özgürlükler yolundan dönülemez ve ülkemizin geleceği tek bir şahısın ya da dar bir oligarşik kadronun ya da bir ailenin iki dudağı arasına bırakılamaz. Sayın Hidayet Karaca’nın bir gün dahi tutuklu kalması medyaya yapılan darbenin amacına ulaşmasıdır. Bu durum kabul edilemez. Sayın Hidayet Karaca başta olmak üzere ve televizyon dizisinden etkilenerek operasyon yaptıkları iddia edilen emniyet görevlileri derhal serbest bırakılmalıdır." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.