Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tutuklanan hakimin avukatı: Hukuksuzluğun içerisinde hukuk arar hale geldik

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in eşi Hakime Rahime Başer ve avukatı Celal Sis, hakim Başer'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan avukat Sis, "Hukuksuzluğun içerisinde...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'in eşi Hakime Rahime Başer ve avukatı Celal Sis, hakim Başer'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan avukat Sis, "Hukuksuzluğun içerisinde hukuk arar hale geldik. Normalde hukuğun içinde suç ararsınız, bulursanız da ceza verirsiniz. Tam tersi bir durum olduğu için de çok fazla ümitvar değilim. İçler acısı bir durum var ortada." dedi.

Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında tahliye kararı verdiği için tutuklanan hakim Mustafa Başer'in eşi Hakime Rabia Başer ve avukatı Celal Sis hakim Başer'i ziyaret etmek için Silivri Cezaevi'ne geldi. Fakat mesai saati sona erdiği gerekçesiyle Hakime Rabia Başer eşi ile görüştürülmedi. Avukat Celal Sis ise tutuklu müvekkiliyle görüşme imkanı buldu. Hakim Başer ile görüşme sonrası çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran avukat Sis, Başer'in eşinin mesai sonrası olduğu için görüşme imkanı olmadığını kaydetti. Ancak yarın mesai saatleri içinde kendisini göreceğini ifade etti. "İçeride Mustafa Bey ile görüştük, diğer hakim Metin Bey'e de geçmiş olsun deme fırsatı buldum." diyen Sis, hakim Başer'in moralinin yüksek, vicdanen de çok rahat bir durumda olduğunu aktardı. "Fiziki ortam açısından yalnız kalıyor. 4 ayrı koğuşun olduğu bir yerde tek başına kalıyor. Şuan için bir sıkıntısı yok. Personelin gayet nazik davrandığını ifade etti." şeklinde konuştu.

Mesai arkadaşlarının da Başer'i cezaevinde ziyaret ettiklerini söyleyen Sis, "Bugün Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dosyamız tevzi edildi Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden. İtirazımızı yaptık, hemen ardından da buraya geldik. Müvekkilimizle de itirazımızı değerlendirmiş olduk. Yapılacak yasal başvurularımızı da en kısa zamanda yapacağız." dedi. "Müvekkilim düşüncelerini ifade eden, hukuksuzlukları anlatan Türkiye'yi yakından ilgilendiren 7-8 sayfalık bir mektup yazdı. Bunu da en kısa zamanda bir basın açıklamasıyla duyurmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Başer'in bir hakim olarak hukuğun şuan için bittiğini müşade ettiğini ifade ettğini anlatan Sis, "Görünen şu ki dosyanın içi esas anlamında da usul anlamında da boş ve eksikliklerle dolu. Dolayısıyla hukuksuzluğun içerisinde hukuk arar hale geldik. Normalde hukuğun içinde suç ararsınız, bulursanız da ceza verirsiniz. Tam tersi bir durum olduğu için de çok fazla ümitvar değilim. İçler acısı bir durum var ortada. Hakim güvencesi meslekler içinde en güvenceli mesleklerden biridir. Bir hakimi sırf görevini yaptığı için tutuklamak ve savunmasına dahi fırsat vermemek... Savunma haklarımız dahi verilmeden biz nasıl bir sonuç bekleyebiliriz ki?" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.