Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'yi sarsan cinayette şok iddia

ABD'li Sarai Sierra cinayeti davasını yürüten savcılara gönderilen mektupta, Sierra'nın Amerikalı bir ajan olduğu iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Türkiye'yi sarsan cinayette şok iddia

 

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra cinayeti davasını yürüten İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ilk duruşmadan bir gün sonra yani 4 Eylül günü isimsiz bir ihbar mektubu gönderildi. "Çok acele" ibaresiyle gönderilen Türkçe mektupta, Sierra'nın Amerikalı bir ajan olduğu iddia edildi.

Sierra'nın Sivas'ta bir apartmanda kafasına çekiçle vurularak beyin kanaması sonucu öldürüldüğü, ambulansıla gelen 112 doktorlarının ise müdahale etmeden genç kadını ceset torbasına koydukları ileri sürüldü.

Habertürk'ün haberine göre; Cinayeti Laz Ziya lakaplı Ziya Tasalı'nın üstlendiği, Sierra'nın Amerikalı diplomatları almaya geldiği, kocasıyla 15 gün diplomatların evinde kaldığı da mektupta yer aldı.

Cinayetin soruşturma aşamasında da Sierra'nın ajan olduğu iddiasında bulunulmuş, İstanbul Emniyet Müdürü bu yönde tespitlerinin bulunmadığını açıklamıştı. Katil zanlısı Ziya Tasalı, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet; "nitelikli cinsel saldırı, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Geçtiğimiz duruşmada, Tasalı, "Ben suçu işledim ama orada iddia edildiği şekilde işlemedim" demişti. Davanın ikinci duruşması ise 21 Kasım'da görülecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.