Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Türkiye’nin üyelik sürecine son verilmeli"

Avusturya’dan sonra Ankara'nın AB sürecine karşı bir ses de Danimarka’dan yükseldi, iktidardaki Liberal Parti "Kırmızı çizgi geçildi. Ara vermekten değil, müzakereleri tamamen durdurmaktan söz ediyoruz" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Türkiye’nin üyelik sürecine son verilmeli"
Danimarka’da iktidardaki Liberal Parti, AB’nin Türkiye’nin üyelik müzakerelerini sonlandırmasını istedi. Gerekçe ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın antidemokratik hamleleri ve idam cezasına desteği.

Bu ay başında da Avusturya Başbakanı Christian Kern, demokratik ve ekonomik eksikliklerden dolayı Türkiye’nin üyelik görüşmelerinin sonlandırılması için Avrupalı liderlerle bir diyalog başlatacağını söylemişti.

Öte yandan gerek AB’den gerekse üye ülkelerin hükümetlerinden idam cezasının geri getirilmesi halinde Türkiye’nin AB üyelik sürecinin sona erdirileceği yönünde mesajlar gelmişti.

Liberal Parti Sözcüsü, Michael Aastrup Jensen, "Kırmızı çizgi geçildi" dedi ve ekledi: "Ara vermekten değil, müzakereleri tamamen durdurmaktan ve Türkiye’nin aday ülkeler listesinden çıkarılmasından bahsediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.