Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin 91'inci partisi Osmanlı Partisi oldu

Türkiye’nin 91’inci siyasi partisi Osmanlı Partisi adıyla kuruldu. Ambleminde; hilal üzerine Arapça Elif ve Vav yazılı parti, “Lider Türkiye” sloganıyla” siyasi hayatına merhaba dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin 91'inci partisi Osmanlı Partisi oldu
Osmanlı Partisi Genel Başkan İbrahim Ünye; kısa bir sürede tüm Türkiye’de teşkilatlarını oluşturarak ilk seçimlere katılmayı hedeflediklerini açıkladı.

Osmanlı Partisi Genel Başkanı İbrahim Ünye Türkiye’deki siyaseti değiştireceklerini belirterek ”Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını, her şeyin kurumsal bir yapıya oturtacağız” dedi. Sözcü'nün haberine göre, yeni partinin genel başkanının ilk açıklaması şöyle: “Önümüzdeki günlerde Parti Yönetimi olarak bir kampa girip, eğitimlerimizi tamamlayarak projelerimizi açıklayacağız. Ülkemizin en ucra köşesine kadar ulaşacağız. Her kapıyı çalıp sıkmadık el girmedik gönül bırakmayacağız. Osmanlı Partisi ve mensupları, ”Müslüman Türk milletinin” bağrından çıkmış olup, bu necip millete hizmet etmek için gece gündüz çalışacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu çıkmazdan kurtulmak için hiç bir plan ve program üretemeyen İktidar ve Muhalefet, bu milletin vebalini ödeyemez. Partimizin; Ülkemiz ve tüm Dünya Müslümanları için ürettiği projeleri çok yakında bu aziz milletle paylaşacağız. Bizi parçalara ayıranlar görecekler ki ecdadımızın ayak bastığı tüm toprakları -Türk İslam Birliği- adı altında yeniden şaha kaldıracağız. Hiç kimse Müslüman topraklarında at oynatamayacaktır. Osmanlı Partisinin Tüm İslam alemine hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

PARTİ CENNETİ TÜRKİYE

30 kişinin bir araya gelip parti kurabildiği Türkiye'de resmi olarak tam 91 tane daha siyasi parti faaliyet gösteriyor. Muhafazakarlıktan Troçkizme, Kemalizmden sekülerizme kadar farklı ideolojileri temsil eden bu partiler ilginç isimleri ve logolarıyla da dikkat çekiyor. Bu partileri tek tek inceleyen Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz hafta resmi gazetede yayımlanan kararlarıyla bunlardan 6 tanesi hakkında kesin hesap denetimlerinin gerçekleşmediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu yapılmasına karar verdi.Türkiye'de 1 Kasım 2015 seçimlerine 16 siyasi parti katıldı ve bunlardan 4'ü, AKP, CHP, MHP ve HDP yüzde 10 seçim barajını aşarak TBMM'de temsil ediliyor. Bu 4 parti haricinde Türkiye'de siyasi partiler kanununa göre kurulmuş tam 90 parti daha politika sahnesinde var olmaya çalışıyor.

2000 SONRASI TAM 83 PARTİ KURULMUŞ

Vikipedi'den derlenen bilgilere göre 2000 yılından sonra Türkiye'de tam anlamıyla bir siyasi parti patlaması yaşanmış. Bugün siyasi partiler kanununa göre varlığını sürdüren 94 partiden tam 83’ü 2000 yılı sonrasında kurulmuş. Hatta bunlardan 44'ü siyaset sahnesine 2010 yılından sonra adım atmış.

30 KİŞİ YETERLİ

Siyasi partiler kanununa göre partiye üye olma yeterliliğine sahip 30 Türk vatandaşı bir araya geldiğinde bir siyasi parti kurabiliyor. Siyasi partinin adı, genel merkez adresi, kurucuların bilgileri ve parti tüzüğü ile programının İçişleri Bakanlığına verilmesiyle parti tüzel kişiliğini kazanıyor. Ancak seçimlere girebilmek için 41 ilde ve bu illere bağlı ilçelerin 3'te birinde teşkilat kurması ve seçimlerden en az altı ay önce büyük kongresini yapmış olması gerekiyor.

TROÇKİZMDEN SEKÜLERİZME

Bu siyasi partiler muhafazakarlıktan liberalizme, milliyetçilikten kemalizme, turancılıktan sekülerizme, marksizmden troçkizme, yeşil siyasetten kürt milleyetçiliğine farklı ideolojileri temsil ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.