Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den EGMO'ya katılacak dört öğrenciden ikisi Servergazi’den

Türkiye'den "European Girls' Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)"na, TÜBİTAK Türkiye Milli A Takımı'ndan katılacak dört öğrenciden ikisi, Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları'ndan seçti. Özel Servergazi...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’den EGMO'ya katılacak dört öğrenciden ikisi Servergazi’den
Türkiye'den "European Girls' Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)"na, TÜBİTAK Türkiye Milli A Takımı'ndan katılacak dört öğrenciden ikisi, Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları'ndan seçti.
Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, “2012’de Londra’da başlayan EGMO, 2013 yılında Lüksemburg’da yapılmıştı. Geçen yıl Türkiye evsahibiydi ve Antalya ilimizde yapılmıştı. Servergazi olarak, aralarında ABD, Japonya, Fransa, İtalya ve İspanya'nın da bulunduğu EGMO’da büyük başarılar yaşamış ve Türkiye(ye madalya kazandırmıştık.” dedi.

Türkiye’nin en seçkin kız öğrencileri arasından A takımındaki dört öğrenciden ikisinin Servergazi Eğitim Kurumları’ndan, dolayısıyla Denizli’den olmasının muhteşem bir hadise olduğunu belirten Yalçın, “TÜBİTAK tarafından açıklanan matematik milli takımımızın, ülkemize yine madalyalarla döneceğini biliyorum ve öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum.” diye konuştu. Yarışmada Türk Milli Takımı'nı Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan, İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencisi Ayşegül Melike Kara ve Samanyolu Liseleri(nden Zehra Erdem temsil edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.