Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye vurdu!

Türkiye, IŞİD ve PYD'yi obüsle vurdu!

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye vurdu!
Türkiye, Suriye sınır hattında kritik konumdaki Cerablus'ta IŞİD ve Menbiç'te PYD güçlerini dün Fırtına obüsleriyle topçu ateşine tuttu. Öğleden sonra Cerablus'taki IŞİD hedefleri 12 kez akşam saatlerinde de Menbiç'in kuzeyine yönelen PYD güçleri 20 kez vuruldu.

Türkiye’nin IŞİD ve PYD güçlerine yönelik topçu taarruzunun ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti’nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşmek için Ankara’da bulunduğu saatlerde gerçekleşmesi dikkat çekti. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre ilk topçu ateşi dün öğleden sonra gerçekleşti. Sınır hattında konuşlu topçu birliği Cerablus’taki IŞİD hedeflerine 12 atış yaptı.

Akşam saatlerinde ise Menbiç’in kuzeyine doğru hareketlenen PYD güçleri Türk topçusunun hedefi oldu. PYD birliklerine 20 atış yapıldı. PYD güçleri vurulduktan sonra Cerablus’taki IŞİD hedefleri bir kez daha Fırtına obüsleriyle vurulmaya başlandı. Türk topçusunun özellikle Cerablus’taki IŞİD mevzilerini vurması Gaziantep saldırısına misillemenin yanısıra, Özgür Suriye Ordsu’nun (ÖSO) Cerablus’a yönelik olası bir kara harekatına başlamadan önce “alan temizliği” olarak da değerlendiriliyor. Ankara, Menbiç’i ele geçiren ve ana bileşenini PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden önce ÖSO’nun Cerablus’u IŞİD’ten temizlemesini tercih ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.