Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye şehitlerini andı

Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla ülke genelinde düzenlenen törenlerle şehitler dualarla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye şehitlerini andı

Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla ülke genelinde düzenlenen törenlerle şehitler dualarla anıldı.

 

MANİSA

Çanakkale Zaferi’nin 101’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Manisa Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende tüm şehitler için dua edilerek şehit mezarlarına çiçek bırakıldı. 7 gün önce toprağa verilen ve Manisa’nın son şehidi olan Vedat Öz’ün ailesi de şehitlikteki yerini alırken şehidin annesi Bilgen Öz koklamaya doyamadığı oğlunun mezarının başından bir türlü ayrılamadı. Şehit annesi Bilgen Öz’ün oğlunun mezarını öperek, sürekli mezar üzerindeki çiçekleri düzenlemesi yürek burktu.

Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği’nin çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunun ardından şehitlerin anısına 3 el saygı atışı gerçekleştirildi. İstiklal Marşının okunmasının ardından Genelkurmay Başkanı Org. Hulisi Akar’ın gönderdiği mesaj okundu. 

Bu arada 18 Şubat’ta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve 22 gün kaldığı GATA’da yaşam savaşını kaybederek 11 Mart tarihinde defnedilen Manisa’nın son şehidi olan Uzman Çavuş Vedat Öz’ün mezarı başında ise hüzün hakimdi. Şehidin annesi Bilgen Öz koklamaya doyamadığı oğlunun mezarının başından biran olsun ayrılmadı. Şehit oğlunu henüz 7 gün önce toprağa veren acılı anne oğlunun mezarını öperek hasret gidermeye çalıştı. Anne Öz’ün oldukça bitkin olduğu görülürken, sürekli olarak mezarın üzerindeki çiçekleri düzeltmesi yürek burktu. 

Şehidin babası Şefik Öz de Manisa protokolünün taziyelerini kabul ederken, şehit oğlunun mezarı başında mezar duasını yaptırdı. Okuduğu duayı oğluyla beraber tüm şehitlere gönderen baba Şefik Öz herkese teşekkür etti.

ADANA

Adana'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, kamuflajla gelip şiir okuyan şehidin yeğeni herkesi duygulandırdı. 

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı ve Türk Bayrağı göndere çekildi. 

1994 yılında Ankara'da vatani görevini yaparken şehit olan Jandarma Er Fatteh Çevikoğlu'nun kız kardeşi Pınar Çevikoğlu şiir okudu. Arkasından ise 2004 yılında Tunceli'de vatani görevini yaparken şehit olan Mustafa Göksal'ın yeğeni Zeynep Sude Göksal askeri kamuflaj giyerek geldiği tören alanında okuduğu şiir ile herkesi duygulandırdı. Hiç görmediği amcası için her yıl şehitler gününde amcanın fotoğrafını bastırdığı tişörtü ve kamuflajı giyip geldiğini söyledi. 

Şehitlik ise şehit yakınlarının akınına uğradı. Sabahın erkek saatlerinden itibaren şehit anne, babası ve diğer yakınları şehitleri kabirlerinin başında andı.

ADANA

18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şehit oğlunun kabristanına gelen Diyarbakırlı şehit babası Osman Arslan, "Dedem, babam ve oğlum 3 tane şehidim var. Ben Diyarbakırlıyım, lanet olsun öyle adamlara, babam olsa dahi lanet olsun" dedi. 

Jandarma Er Fikret Arslan (21), 1994 yılında Bingöl'de vatani görevini yaparken bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit oldu. O günden beri baba Osman Arslan oğlunu Asri Mezarlıktaki şehitlikte bulunan kabristanda hiç yalnız bırakmıyor. İlerleyen yaşına rağmen baston yardımıyla oğlunun kabristanına gelip mezarını elleriyle tek tek temizleyip dua ediyor.
Baba Arslan, teröre de lanet yağdırarak, "Diyarbakırlıyım 65 senedir buradayım. Ben aslen Zazayım, bu yaşanan olayları yapanları Allah kahretsin. Allah polisimize, askerimize devletimize zeval vermesin" dedi.
Oğlunun 1994 yılında Bingöl’de şehit olduğunu belirten Arslan, "Şehit olduktan sonra çok şey yaşadım, annesi komadaydı öldü" diye konuştu.
Osman Arslan oğlunun kabristanı başında, onun hiç yaşlanmayacak fotoğrafını sevdi.

DENİZLİ

 Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte şehitler için okunan ilahi dinleyenleri duygulandırdı. 

Pamukkale Üniversitesi’nde Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Tarih, Strateji ve Maneviyat Yönüyle Çanakkale’ isimli etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte Afrikalı İlahiyat Fakültesi öğrencisi Bilal Hutsun Kur’anı Kerim okudu.
Etkinlik Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı konuşmayla son buldu.

ORDU

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, Ünye Müftülüğü tarafından sabah namazı sonrası mevlit okutulurken, ardından mevlide katılanlara Çanakkale Savaşı şartlarında askerlerin yediği yemeklerden buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

ERZURUM

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri farklı bir etkinliğe imza attı. Okul bahçesinde toplanan 282 öğrenci, "Ay ve yıldız" figürü yaparak İstiklal Marşını okudu.
Bu arada öğrenciler okul koridorlarındaki tüm panoları "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma" çalışmalarıyla donattılar.

KÜTAHYA

Kütahya İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla, Ulu Camii'nde sabah namazı sonrasında Çanakkale şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. 

'Şühedanın İzinde Huzur'da, Niyazdayız' isimli programda konuşan Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Bedir’den Çanakkale’ye, Çanakkale’den bugünümüze kadar din, vatan, namus ve mukaddesat uğruna şehit olan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Gül'ün konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, şehitlerin ruhuna dualar edildi.
Cami cemaatine, Çanakkale Savaşı şartlarında askerlerin yediği yemeklerden buğday çorbası ve ekmek ikram edildi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.