Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye şehidini uğurladı: Kökünü kazıyacağız!

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk Sakarya'da toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye şehidini uğurladı: Kökünü kazıyacağız!
Cenazede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. İdam ile ilgili konu TBMM'nin gündeminde. Bununla ilgili kararı Batı değil biz veririz. Millletimin ne istediği aslolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor" dedi.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesinde ön safta yer alırken cenaze namazını şehidin babası kıldırdı.

Törende konuşan şehidin babası Asım Safitürk şunları söyledi: "Cümle ümmetin medarı iftiharı olan değerli kardeşim, muhterem Cumhrubaşkanımız Allah kendisinden razı olsun. Onun destekçisi olan Başbakanımız, milletvekillerimiz.. Onları seven ve destekleyenleri Allah muvaffak etsin" dedi. Şehit babası şöyle konuştu: Ölüm haktır ama kendi evladını kaybeden bir ölüm yüreklerin parçalanması. Bu çocuğum 7. son çocuğumdur. Bugüne kadar hiçbir zorluk çıkarmadı karşıma. Böyle bir evladı kabetmek elbette kolay değil. Buraya adım atan herkesi Allah hac sahibi eylesin. Benim canpare yavrum görevi başında hiç haberi yokken şehit olmuştur. Haklarınızı helal edin. Allah razı olsun."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KISA SÜRE ÖNCE KÜLLİYE'DE TANIŞTIK


Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili kardeşlerim, öncelikle şehidimizin huzurunda onu Rabbimize uğurlarken bugün burada sizlerin bu son görevi ifa etmek üzere toplanmış bulunmanız çok önemli. Muhammed Fatih kısa bir süre önce Külliye'de kendisiyle tanıştığımız bir kardeşimizdi. Kendisine Kayyumluk ve Belediye Başkanlık görevinin verilmiş olması nasıl çalıştığının ifadesi olması bakımından çok önemli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şöyle devam etti: "Bir defa şunu çok açık ve net söylemek istiyorum. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada alçakça yaptıkları bu suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammed Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını indi ilahide veremeyiz. Bu mücadele sürecek. Yeter ki sevgili kardeşlerim bir olalım.Birbirimizi ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımızda er geç zafere ulaşacağız. Bu ülkede Muhammed Fatih'ler evelallah bitmez. Bunların kökünü kazıyacağız. Muhammed Fatih kardeşimin kanı yerde kalmayacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbimizin bizlere buyurduğu gibi bizler bu işte kararlı davrandığımız sürece onun bize vaadi olan zafere ulaşacağız. Biz de bu şekilde gidiyoruz. Bu konuda ben milletimin hassasiyetini biliyorum. İdam ile ilgili konu TBMM'nin gündeminde. Bununla ilgili kararı Batı değil biz veririz. Millletimin ne istediği aslolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş bizi o ilgilendiriyor. Makamı Cennet olsun İnşallah. Rabbim bizi birlikte Haşr-u Cem eylesin inşallah."

Tören sırasında annesinin önünde bulunan şehidin oğlu Asım Eren’in oyuncak bir araba ile oynadığı görüldü. Şehidin cenazesi başında asker ve polisler birlikte nöbet tuttu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.