Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Kamu-Sen'den, MEB tasarısına tepki

Türkiye Kamu-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Meclis’e sunulan 'Milli Eğitim Temel Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na tepki gösterdi. Kamu Sen ve Eğitim Sen İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Kamu-Sen'den, MEB tasarısına tepki
Türkiye Kamu-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Meclis’e sunulan 'Milli Eğitim Temel Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na tepki gösterdi. Kamu Sen ve Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, “Bu ülkede sözlü sınavın adam kayırma ve torpil olduğunu bilmeyen var mıdır? Kısacası yandaşların dışındakiler öğretmen olamayacak mı?” dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Eğitim Sen, İstanbul Valiliği binası önünde 'Milli Eğitim Temel Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' ile ilgili basın açıklaması yaptı. Sık sık slogan atan sendika üyeleri, ellerinde ‘Fişleme, kıyıma, sürgüne hayır’ ‘Hak, hukuk, adalet lütuf değil Allah’ın emridir’ yeklinde dövizler taşıdı.

Grup adına konuşan Türkiye Kamu Sen ve Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, “Bu tasarıda kabul edemeyeceğimiz hususlardan biri, aday öğretmenlerin stajyerliklerinin kaldırılması süreci ile ilgilidir. Tasarıya göre öğretmen olanlar, en az bir yıl çalışmalarının ardından adaylık döneminde herhangi bir disiplin cezası almamış ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmuşlarsa yazılı ya da sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Performans değerlendirmesinin kriterleri ise belli değildir. Öğretmenlerin performansını kim, neye göre değerlendirecektir. Bu nasıl birşeydir? Eğitim fakülteleri ile ilgili diğer fakülteleri bitiren, KPSS puanı ile öğretmen olmaya hak kazanan bu gençlerimize nasıl bir eziyet yaşatılmak istenmektedir? Sözlü sınav neyin nesidir? Bu ülkede sözlü sınavın adam kayırma ve torpil olduğunu bilmeyen var mıdır? Kısacası yandaşların dışındakiler öğretmen olamayacak mı?” ifadelerini kullandı.

Dershanelerin kapatılması konusunda değinen Bostan, “Dershanelerin kapatılması ile ilgili de net olarak şunu söyleyebiliriz ki; eğitimimiz ve öğrencilerimiz ne yazık ki hükümetin inadına kurban edilmektedir. Dershanelerin kağıt üzerinde kapatılması demek, fiili olarak kapatılacağı anlamına gelmemektedir. Sınav ve yarış olduğu müddetçe dershaneler bu kez illegal olarak faaliyetlerine devam edecektir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.