Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Filistinli kadına tedavi için vize vermedi

Kimse Yok Mu Kudüs Temsilcisi Harun Tokak, Filistinli kadını tedavi için Türkiye’ye göndermek istediklerini ancak vize alamadıklarını söyledi. Tokak, Türkiye’nin İsrailliler’den vize istemediğine de dikkat çekti.Bugün TV’de dün akşam...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimse Yok Mu Kudüs Temsilcisi Harun Tokak, Filistinli kadını tedavi için Türkiye’ye göndermek istediklerini ancak vize alamadıklarını söyledi. Tokak, Türkiye’nin İsrailliler’den vize istemediğine de dikkat çekti.

Bugün TV’de dün akşam Erkam Tufan Aytav’ın sunduğu Analiz programına konuk olan Kimse Yok Mu Derneği Kudüs Temsilcisi Harun Tokak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Filistin ve Gazze’de dernek olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi veren Tokak şunları söyledi: “İsrail için Türkiye’ye vize yok. Biz İsrail’e gelirken vize almak zorundayız. Bu da doğru. Üçüncü bir doğruFilistinliler Türkiye’ye gitmek istediği zaman vize almak zorundalar. Ama o da kolay bir şey değil. Belli bir meblağ bankada paraları olması gerekiyor. Bazıları o parayı bulamıyorlar. Mesela Filistinli bir kadının çocuğu olmuyordu. Biz Türkiye’ye göndermek istedik. Vizeden dolayı başaramadık. Türkiye’den vizealamadı.”

TAYYİP BEY KOMŞUMDU

Tokak, “AKP Filistin ve Gazze meselesinde hassas değil mi” sorusuna da “Her şey meydanlarda konuşulduğu gibi olmuyor.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski komşu olduğunu belirten Tokak, “Tayyip Bey’in eski günlerini özlüyorum. Aynı mahallede oturuyorduk, komşuyduk. Çok da iyi görüşüyorduk. Ruhsatı, iskanı olmayan bir evde oturan Tayyip Bey’di mesela” dedi. Tokak, havuz medyasında yer alan “İsrail’in imamı” iddiası hakkında da şunları söyledi:

ONUR VE GURUR DUYDUM

“İmamlık kötü bir meslek değil. Ben Diyanet’te yıllarca bu mesleği icra ettim. Gazetede ifade edilen şey sanki bu suç örgütüymüş gibi de, biz de İsrail’in o suç örgütünün liderini temsil ediyormuşuz anlamında yayın yaptılar. Gazetede dünyanın yaklaşık 160 ülkesinde kendimle birlikte o arkadaşlarımızı görünce ben onur ve gurur duydum.

Fethullah Gülen Hocaefendi gibi bir gönül insanı, hakikaten asra damgasını vuran insan, bu kadar Anadolu gençliğini heyecanlandıran, ufuklarını açan, dünyaya açan öğreticiliğinde bu kadar insan dünyaya açılmışsa, kültürümüzü, ülkemizi o topraklara taşımışsa hâlâ da taşıyorsa sadece bundan onur ve gurur duyarım.

İKAMET DAHİ ALAMADIM

Biz iki seneden beri buradayız Kudüs’ün siyasi ve idari yönetimi İsrail’in elinde. Burada oturacaksanız İsrail’den izin almanız gerekiyor. Biz iki yıldan beri ikamet alamadık. Oturduğumuz binaya iskân bile alamadık. Nasıl İsrail’in imamlığı oluyor ben bunu
anlamıyorum.”

28 ŞUBAT DARBESİNDEN BETER

Tokak: 28 Şubat’ın bile kendi içinde bir namusu vardı. 28 Şubat’ta Hocaefendi 11 yıl yargılandı. En acımasız hâkimler, savcılar tarafından. O savcılar ki bir bayan milletvekilinin başörtülü diye kapısını gece yarısı kıracak olan savcılar, Hocaefendi’yi yargıladılar. Nihayetinde Yargıtay Genel Kurulu 28 Şubat sürecinde beraat etti.

28 Şubat’ta neyle karşılaşacağınızı, neyle muhatap olacağınızı az çok kestirebiliyordunuz. En azından kendine göre bir hukuku vardı. Şimdi hukuk tamamen katledildi. Maksatları bu harekete diz çöktürmekse hayır bu hareket diz çökmez."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.