Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Çanakkale 2015 törenlerine hazırlanıyor

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıldönümü vesilesiyle 2015 yılında yapılacak törenlerin hazırlıkları konusunda Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer biraraya geldi. Savaşların 100. yılı olan 2015'te artacak ziyaretçi sayısına...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda Çanakkale 2015 törenlerine hazırlanıyor
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıldönümü vesilesiyle 2015 yılında yapılacak törenlerin hazırlıkları konusunda Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer biraraya geldi. Savaşların 100. yılı olan 2015'te artacak ziyaretçi sayısına bağlı olarak hazırlık yapılırken üç ülke arasında artarak süregelen dostluk ve diyaloğun önemi üzerinde duruldu. Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetlerince en fazla sayı olarak kararlaştırılan ve Türkiye tarafından da uygun görülen 10 bin 500 ziyaretçinin katılımı konusunun yanısıra ziyaretçi giriş kabul alanından trafik yönetimi, sağlık, altyapı, ilk yardım alan güvenliğiyle ilgili düzenlemeler ve diğer hazırlıklara kadar görüş alışverişinde bulunuldu.

TÖRENLER İÇİN KOORDİNATÖR BÜYÜKELÇİ KAYGISIZ ATANDI

Toplantıya, 2015 törenleri için Dışişleri Bakanlığı tarafından atanan Koordinatör Büyükelçi Kemal Kaygısız da iştirak etti. Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü'nün başkanlığındaki toplantıda Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, 2. Kolordu Genel Sekreteri Albay Deha Şen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Metin Çelebi, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Kısmet, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ve diğer yetkililer katıldı. Avustralya’dan ise Törenler Genel Müdürü Tim Evas, Müsteşar Matt McKeon, Konsolos Nicholas Sergi, Askerî Ataşe Albay Simon Ottaviono, Polis Ataşesi Stephan Nutt, Federal Polis Matt Lyddiard, Törenler Şube Müdürü Shaun Carroll ve Medya Müdürü Dale Starr, Yeni Zelanda’dan Gazi İşleri Genel Müdürü Jacki Couchman, Törenler Genel Müdürü Elaine Myers Davies, Büyükelçi Yardımcısı Tui Dewes, Askerî Ataşe Albay Peter Wood, polisler Greg Nicholls ve Gary Smith ile Büyükelçili Jessie Gunn hazır bulundu. Toplantıda önceki dönem törenlerin başarıyla sonuçlandırıldığ, 100. yıl törenlerinde de benzer başarının gösterilmesinin, ülkeler arasındaki dostluk ve ikili ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğu dile getirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.