Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Türk yargı sistemi görülmemiş bir kaotik dönemden geçmektedir'

Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere, İstanbul 32. Asliye Ceza Hakimliği tarafından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında verdiği tahliye kararının ardından yaşananlara tepki gösterdi.Mahkemenin vermiş olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Türk yargı sistemi görülmemiş bir kaotik dönemden geçmektedir'
Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere, İstanbul 32. Asliye Ceza Hakimliği tarafından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında verdiği tahliye kararının ardından yaşananlara tepki gösterdi.

Mahkemenin vermiş olduğu karara rağmen tutuklu Hidayet Karaca ve polislerin bırakılmamasını eleştiren Baro Başkanı Derindere, böylesine bir uygulamanın ancak yargıya siyaset bulaşmasından kaynaklanabileceğini söyledi. Hakim ve savcıları kurallara uymaya davet eden Derindere, "Yargı kararlarına uyulmaması suçtur. Türk yargı sistemi görülmemiş bir kaotik dönemden geçmektedir. Bunun nedeni keyfilik ve yargıya siyasetin bulaşmış olmasıdır." dedi.

Derindere, yargıçların ne yazık ki bölünmüşlük yaşadığını, bunun da kaotik ortamı artırdığını dile getirerek, "Tüm hakim ve savcılarımızı evrensel hukuk kurallarına ve Anayasa ile teminat altına alınmış kuralları uygulamaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.