Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Olumsuz bir şeyin altına imza atmayız

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, arpa boyu geriye gidenin karşısında olacaklarını söyledi. Termik Santrali önünde direniş yapan işçileri ziyaret eden Atalay, "Ne mevcuda ne de geleceğe olumsuz...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk-İş Genel Başkanı Atalay: Olumsuz bir şeyin altına imza atmayız
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, arpa boyu geriye gidenin karşısında olacaklarını söyledi. Termik Santrali önünde direniş yapan işçileri ziyaret eden Atalay, "Ne mevcuda ne de geleceğe olumsuz bir şeyin altına imza atmayız. Evet demeyiz, kavga etmeye devam ederiz. Maddi ve manevi arkanız olmamaya devam edeceğiz." dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Türk-İş Başkanlar Kurulu Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Termik Santrali önünde 39 gündür devam eden direniş çadırını ziyaret etti.

Ergün Atalay burada yaptığı konuşmada, Yatağan'ın görmeden birilerine satılmaya kalkıldığı anda bu yükün altında kalınacağını söyledi: "Burayı birilerine pazarlamaya kalkarsanız bu yükün altında kalırsınız. Kulda sorar, Allah’da sorar. Bu bölge Kemerköylüler, Yeniköylüler ve Yatağanlılar bundan 7-8 sene öncesine kadar zehir kustular. Çoluğu çocuğu bedel ödedi. Evlerini barklarını arsalarını verdiler. Şimdi biraz düzeldi, arıtma oldu, baca sistemi geldi, buralar kâr eden kuruluşlar şimdi gelip ‘buraları birilerine verilim’ diyorlar. Bu ülkede hiçbir özel sektör zarar eden hiçbir yeri almaz. Ben oraya gidip de sevap olur diye para harcayayım diye kimse düşünmez. Bakar ki; daha çok nasıl kâr edeyim. İyilerine lafım yok ama büyük bölümü çok affedersiniz su aygırı suya doymaz var ya aynen öyle yapanlar var bu ülkede." diye konuştu.

Özel sektörün yüzde 83'ünde kıdem tazminatı olmadığına dikkat çeken Atalay, "Kamuda bir problem yok, birde oturmuş işyerlerinde var, onun haricinde yüzde 83'nde yok. Resmî rakamlara göre taşeronda çalışan 987 bin. Bunun büyük bölümü kamuda devlet çalıştırıyor. Senelik izin yok, öğlen yemeği yok, servis yok, hasta olmak da yok, yakının öldü o da yok. Böyle bir dünya var mı ya? Böyle bir dünya dünyanın hiçbir yerinde yok ya. 50 sene 100 sene evvel ABD’de yok böyle bir şey, maalesef bu kölelik düzenini aynen devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

"Arpa boyu geriye gidenin karşısında oluruz" diyen Atalay, müktesebatlarla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını dile getirdi. Atalay, ne mevcuda ne de geleceğe olumsuz bir şeyin altına imza atmayacaklarını altını çizerek, "Evet demeyiz, kavga etmeye devam ederiz. Bu bölgede Yatağan'ın nüfusu 20 bin. 5 bin çalışanı var hem kamu da hem de özel sektörde. Bu bölgenin tamamı bu kurumla özdeşleşmiş durumda. Bu kurumla akraba, bu kurumla kardeş, bu kurumla amca, bu kurumla ana baba gibi bir şey. Biz bu bölgenin sözcüsü olmaya devam ederiz, biz bu bölgenin gözcüsü olmaya devam ederiz. Sizler çizdiğiniz plan program neticesinde biz buna öncülük yaparız. 15 gündür de bunu yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde burada gördüğümüz burada aldıklarımı şimdi burada kanat önderleriyle bir toplantı yapacağız. Bununla ilgili bir yol güzergâhı tespit edecekler. O yol güzergâhına da şahsım ve Türk-İş Başkanlar Kurulu olarak maddi manevi bizden ne isteniyorsa yapmaya devam ederiz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.