Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk askeri ile aralarında kilometreler kaldı

17 Ekim'de başlayan Musul operasyonu kapsamında Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasına girdi. Bölge ve Türk askerlerinin bulunduğu kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk askeri ile aralarında kilometreler kaldı
17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonu devam ediyor.Dün akşam saatlerinde Başika'ya operasyon başlattığını duyuran Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasına girdi.

3 koldan harekete geçtilerPeşmerge, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde DEAŞ'ın 3 Ağustos 2014 tarihinden bu yana elinde tuttuğu Başika kasabasını geri almak için sabahın erken saatlerinde 3 koldan harekete geçti."Ninova Muhafızlarını" eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Bölge ve Türk askerlerinin bulunduğu kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe bulunuyor.

Çatışma bölgesindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Özel Kuvvetler (Zerevani) Birlikleri zırhlı araçlarla Başika'nın Kopan, Tezherab ve Ömer Kamçı çevre köylerinden kasaba merkezine girdi ve şu an ilerleme kaydediyor.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait askeri uzmanların da cephe gerisinde Peşmerge güçlerine destek verdiği kaydedildi.Peşmerge, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Musul kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Başika'yı kurtarmak için 23 Ekim tarihinde iki koldan operasyon başlatmıştı.Türk askerleri de o bölgedeTamamı Musullu savaşçılardan meydana gelen "Ninova Muhafızlarını" eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.