Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk adalet sistemi Arnavutlara anlatıldı

Turgut Özal Üniversitesi, Türkiye'nin adalet sistemi tecrübelerini Arnavutluk'tan gelen akademisyenlere aktardı. Arnavutluk Tirana Üniversitesi işbirliği ile Ankara'da düzenlenen 'Adalet Sisteminde Sosyal Kurumların Yönetimi' konulu çalıştay,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk adalet sistemi Arnavutlara anlatıldı
Turgut Özal Üniversitesi, Türkiye'nin adalet sistemi tecrübelerini Arnavutluk'tan gelen akademisyenlere aktardı.

Arnavutluk Tirana Üniversitesi işbirliği ile Ankara'da düzenlenen 'Adalet Sisteminde Sosyal Kurumların Yönetimi' konulu çalıştay, akademisyenlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, çalıştay ile Türkiye'de uygulanan adalet sistemi tecrübesinin Arnavut meslektaşlarla paylaşıldığını ifade ederek, "Adalet Sisteminde Sosyal Kurumların Yönetim başlıklı interdisipliner çalıştay, üniversitemiz ve Tirana Üniversitesi'nden hukuk ve sosyoloji alanlarında akademisyenler ve Adalet Bakanlığı uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Program sürecinde Türkiye'nin adalet sisteminde suçlunun topluma yeniden kazandırılması, re-entegrasyon, suç önlemi ve riskli gruplarla çalışmak gibi konuların nasıl işlendiği, akademik ve pratik açıdan değerlendirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Oral, ayrıca çalıştay çerçevesinde katılımcılarla Anayasa Mahkemesi, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Sincan Çocuk ve Gençlik Cezaevine ziyaretler gerçekleştirildiğini bildirerek, çalıştayda teori düzeyinde ele alınan konuların pratik uygulamalarının da incelendiğini söyledi. Türkiye ile Arnavutluk arasında tarihi ve köklü ilişkiler bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Oral, Tirana Üniversitesi'nden gelen akademisyenlerle birlikte gerçekleştirilen çalıştayın iki taraf açısından da olumlu sonuçlar içerdiğini bildirdi.

Prof. Dr. Erol Oral, Arnavutluk'un 1990'lı yıllarda çok sancılı bir süreçten geçerek demokratik bir yönetimi benimsediğini hatırlatarak, "Köklü tarihi geçmişimiz bulunan Arnavutluk'tan gelen akademisyenlere Türkiye'de uygulanan adalet sistemini hem akademisyen arkadaşlarımız hem de Adalet Bakanlığı uzmanlarımız anlattı. Çok yoğun bir ilgi gören çalıştayın sonunda uygulamaları görmek için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler. Konuklarımız açısından da oldukça etkileyici bir faaliyet oldu." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.