Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgut Özal, ölümünün 23'üncü yılında anıldı

8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, ölümünün 23'üncü yılında Topkapı'da mezarı başında anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turgut Özal, ölümünün 23'üncü yılında anıldı


Özal'ın mezarına, yapımında emeği olduğu Malatya Çat Barajı'ndan getirilen su dökülürken, törene katılan Özal'ın eşi Semra Özal, "Türkiye de onu arıyor, dünya da onu arıyor. Onun kıymetini sonradan anladılar" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 23'üncü yılında Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da düzenlenen resmi törenle anıldı. Törene, Özal'ın eşi Semra Özal ve çocukları Ahmet, Efe Özal'ın yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, 23.Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Kemal Başak ve Özal'ın çok sayıda seveni katıldı. Semra Özal, törene hastalığından dolayı tekerlekli sandalye ile geldi. Törende, merhum cumhurbaşkanının, yapımında emeği olduğu Malatya Çat Barajı'ndan vatandaşlar tarafından getirilen su, mezara döküldü. Özal'ın torunu Serra da mezara çiçek bıraktı.
Tören, saygı duruşunun ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga tarafından mezara Cumhurbaşkanlığı çelengi bırakılması ile son buldu.

"ONUN KIYMETİNİ SONRADAN ANLADILAR"
Tören öncesi duygularını ifade eden Semra Özal, "Herhalde anlaşılmıştır. Ölümünden sonra onu daha iyi anladılar. Hiçbir şey konuşmak istemiyorum çocuklar, rahatsızım. Türkiye de onu arıyor, dünya da onu arıyor. Sizler de onu arıyorsunuz, sizin aradığınız gibi bütün dünya da onu arıyor. Onun kıymetini sonradan anladılar" dedi.

"2000'Lİ YILLARDA BU KÜRT MESELESİ ÇÖZÜLÜRDÜ"
Babasının ölümünden sonraki dönemi değerlendiren Ahmet Özal ise, "Türkiye babamın ölümünden sonraki yıllarda eğer daha istikrarlı şekilde bir gidişat sürseydi, büyük ihtimalle Türkiye Avrupa Birliği'ne girerdi. 2000'li yıllarda bu Kürt meselesi çözülürdü. Herkes bunu söylüyor zaten. O zamanki gidişata bakınca bugünleri çok rahat görebilirdik. Ama tabii her şey Allah'ın takdiri. Özlemim var, her gün de artıyor. Sadece bende değil bu özlem. Sadece bende değil sokakta dolaştığımda halkta da daha fazla bir özlem var. Zaten rahmetlinin bir sözü vardı. Ölmeden önce, 'Benim tutmaya çalıştığım dengeleri ve yapmak istediklerimi ben öldükten 15-20 yıl sonra anlarsınız' demişti. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.