Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunceli’de Cumhuriyet coşkusu

Tunceli’de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Vali Hakan Yusuf Güner'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tören öncesi makamına Pelin Demir isimli bir kız çocuğunu oturtan Vali Güner bir süre sohbet etti.Tunceli Valisi Güner, daha...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’de Cumhuriyet coşkusu
Tunceli’de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Vali Hakan Yusuf Güner'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tören öncesi makamına Pelin Demir isimli bir kız çocuğunu oturtan Vali Güner bir süre sohbet etti.

Tunceli Valisi Güner, daha sonra Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İbrahim İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tarsuslu, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve diğer ilgililerin tebriklerini kabul etti. Güner ve beraberindekiler, daha sonra geçit töreninin yapılacağı hükümet konağı önüne gitti.

Tunceli Belediye Başkanlığı'ndan katılımın olmadığı törende Vali Güner ve Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Murat Kırkaya, askeri ve sivil erkanın bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunması sırasında askeri erkanın içinde bulunan küçük çocuğun selamı ise güzel görüntülere sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Güner, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin kenetlenmesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının tarihin kaydettiği ender başarılardan biri olduğunu vurguladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması ile devam edilen törende Güner, okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu program, resmi geçit töreniyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.