Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tümgeneral Çardakçı: Koruculuk sistemi devam etmeli

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı personeli, Bingöl'de görev yapan korucular ile iftarda buluştu. İftardaki misafirlerden Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, koruculuk sisteminin devam etmesi gerektiğini söyledi. İl Jandarma...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tümgeneral Çardakçı: Koruculuk sistemi devam etmeli
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı personeli, Bingöl'de görev yapan korucular ile iftarda buluştu. İftardaki misafirlerden Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, koruculuk sisteminin devam etmesi gerektiğini söyledi.

İl Jandarma Komutanlığı'nın ev sahipliğini yaptığı iftar programına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, İl Emniyet Müdür vekili Süleyman Pamuk, askeri personel ve korucular katıldı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, iftar sonrasında kısa bir konuşma yaptı. Çardakçı, 2 defa Şırnak'ta görev yaptığını belirterek, "Operasyona çıkacağımız zaman korucu kardeşlerim yanıma gelerek, 'Komutanım biz araziyi biliyoruz. Askerler yeni gelmiş, bölgeyi bilmezler, müsaade edin bizler önden gidelim' dediler. Bana bu cümleyi kuran korucuların ben anlından öperim. Bölücü terör örgütünün taleplerinin başında koruculuk sisteminin kaldırılması varsa doğru yoldayız demektir. Korucuların nasıl mücadele ettiklerini bildikleri için ilk talepleri bu oluyor. Öyleyse doğru yoldayız. İlk talepleri bu olduğuna göre koruculuk sistemi devam etmeli ve bizler de bugüne kadar olduğu gibi bize tebliğ edilen görevleri en iyi şekilde yapma azmi ve kararlılığında olmaya devam edeceğiz. Yaptığınız görev ile aldığınız parayı kimse aynı kefeye koymasın. Maddiyatla sizin yaptığınız görevleri ölçmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Çardakçı'dan sonra konuşan Vali Köşger, "Bundan sonra korucu kardeşlerimizle, askeri personelimiz operasyonlarda değil de düğünlerde, açılışlarda, eğlencelerde ve bu gibi iftar programlarında yana yana olmayı Rabbim kısmet etsin" diye konuştu. Köşger, organizasyona ev sahipliği yapan İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin ve personeline teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.