Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Tüm FETÖ'cülerin kellesini vereceğiz" demişti...

Bulgaristan Hükümet Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Borisov'un Türkiye'ye gerçekleştireceği resmi ziyaret sırasında Başbakanı Binali Yıldırım ile bir araya geleceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Tüm FETÖ'cülerin kellesini vereceğiz" demişti...
Bulgar Hükümeti'nin Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Boyko Metodiev Borisov, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine doğru süren göç krizi konusunda Avrupa'da bir çözüm perspektifi görmediğini kaydetti.

Borisov, "Her bir ülke AB ile anlaşmasında kendine uygun bir madde bulup böyle bir hak elde ediyor. Büyük devletler ise nefes nefese kalırken, o ülkelerin toplumları da itiraz etmeye başlıyor." diye konuştu.

"TEK ÇÖZÜM TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ ARAMAK OLACAK"

Bulgaristan'ın binlerce sınırlandırma koşulu ile baş etmeye çalıştığına işaret eden Borisov, "Kayıtlı her bir mülteci için besleme, koruma, statü mülakatı için devasa paralar harcıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Borisov, ülkedeki mülteci kamplarının artık kapasitesini doldurduğunu ve yeni kampların yapımı için finansal kaynak yaratılmasının gündemde olduğunu bildirdi.

Bulgaristan'ın komşuları ile azami derecede iyi ilişkilerini korumaya çalıştığını vurgulayan Başbakan Borisov, "Görüldüğü üzere Sırplar orduyu çıkarıp, sınırı kuşattı ve artık Bulgaristan'dan çıkış yolu kalmadı. Maalesef, Yunanistan'daki durum hiç de iyi değil. Elimizde kalan tek çözüm Türkiye ile iş birliği aramak olacak." ifadesini kullandı.

"TÜM FETÖ'CÜLERİN KELLESİNİ VERECEĞİZ" DEMİŞTİ

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov,Türkiye'ye teslim edilen ve Bulgar basınında eleştirilere yol açan FETÖ'cü Abdullah Büyük'ün Türkiye'ye teslim edilmesiyle ilgili, "Gerekirse hepsinin kellesini vereceğiz. Biz Türkiye'nin hükümeti ve Cumhurbaşkanıyla çok iyi ilişkiler sürdürmeliyiz'' ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Borisov şunları ifade etmişti: "Abdullah Büyük, Türkiye'ye benzeri şekilde iade ettiğimiz 25 bin kişiden biri. Ankara ile iyi ilişkiler önemli olan. Türkiye istikrarsız ülke ilan edilip, 500 bin mülteciyi serbest bırakırsa, bu göçmenler ilk güvenli ülke olarak, bize girecek. İnsan hakları savunucularını da rahatlatmak isterim, Türkiye'de idam cezası yok."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.