Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK’dan terör örgütüne büyük darbe

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin’de 2, Şırnak’ta 8, Yüksekova’da 3, Sarıkamış’ta 4, Kandil’e yapılan hava taarruzunda ise 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK’dan terör örgütüne büyük darbe

 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda; iki terörist etkisiz hale getirilirken, daha önce etkisiz hale getirilen iki terör örgütü mensubunun cesedi bulundu. Operasyonda öldürülen toplam terörist sayısının 373 olduğu belirtildi. Ayrıca, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 120 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, dört kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki el bombası, bir el telsizi ele geçirilirken, altı el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 904 olduğu ifade edildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda; sekiz terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 369 olduğu belirtildi. Ayrıca, kalaşnikof 250 piyade tüfeği fişeği ele geçirilirken, dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 954 oldu.
Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda, üç terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Kars Sarıkamış’ta devam eden operasyonda, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist bir M-16 piyade tüfeği, bir AK-47 piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Şırnak Uludere’de Kureyşin Tepe Hudut Bölüğü unsurlarınca üç el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi, Silopi’de bir terör örgütü mensubu gözaltına alındı, Mardin Dargeçit’te icra edilen aramada ise “yardım ve yatakçılık” suçundan üç iş birlikçi, iki av tüfeği ve bir kuru sıkı tabanca ile yakalandı. Şırnak Silopi’de, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan terör örgütü mensubu beş terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Hakkâri Dağlıca bölgesinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri imha edildi. Irak'ın kuzeyi, Kandil barınma alanındaki hedefe yönelik olarak yapılan hava harekatında 18 terörist öldürüldü.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.