Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK, PYD ile IŞİD mevzilerini yerle bir etti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kilis’teki birliklerden obüs, tank birlikleri ve ateş destek vasıtalarıyla PYD ile IŞİD mevzilerini vurmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK, PYD ile IŞİD mevzilerini yerle bir etti

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren TSK, Kilis’teki, Akçabağlar üst bölgesi, Öncüpınar Hudut bölüğü, Öncü Hudut karakolu ile Elbeyli Dağ Hudut karakolunda konuşlu bulunan birlikler, keşif ve gözetleme birliklerinden aldığı koordinat ile İnsansız Hava Aracı (İHA)'dan alınan görüntüler değerlendirilerek, son teknolojik imkan kullanılarak fırtına obüs, tank birlikleri ve ateş destek vasıtalarıyla PYD ile IŞİD mevzilerini vuruyor. Sabah saatlerinden beri 50’den fazla Suriye tarafına atış yapılırken, IŞİD’in El Bab bölgesi, PYD’nin Matar Minnak hava üssü ve çevresindeki mevziler vuruluyor.

TSK, sivil kayıpların yaşanmaması için bütün teknolojik imkanları kullanıyor. Yerel kaynaklar, PYD ile IŞİD terör örgütü mensuplarından çok sayıda ölü ve yaralı olduğu, tank ve ağır silahların bulunduğu mevzilerin yerle bir edildiğini, PYD ile IŞİD militanlarının ağır silahlarını bırakarak köylerin içlerindeki evlere ve zeytin bahçelerine saklandığı yönünde bilgi veriyor. Azez-Halep arasında bulunan PYD ile IŞİD mevzilerinin tamamen tahrip edildiği öğrenildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.