Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK: Hem PKK hem IŞİD vuruldu

Kuzey Irak'taki bölücü terör örgütü hedefleri Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından düzenlenen hava hareketi ile imha edildi. Türkiye'ye yönelik atış hazırlığındaki IŞİD hedefleri ise Fırtına obüsü ve ÇNRA atışıları ve koalisyon güçlerinin düzenlediği 9 hava harekatı ile imha edilirken 19 IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK: Hem PKK hem IŞİD vuruldu
 TSK'dan yapılan açıklamaya göre, 27 Haziran 2016 tarihinde 13.04-15.06 saatleri arasında Irak kuzeyi Kandil bölgesine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Bölgede tespit edilen yedi hedef (Teröristlerin içinde bulunduğu sığınak ve barınaklar) ateş altına alınarak imha edildi. Hasar ve zayiat tespiti devam ettiği belirtilirken görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.
IŞİD HEDEFLERİ İMHA EDİLDİ
27 Haziran 2016 tarihinde Suriye Kuzeyinde Türkiye’ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen IŞİD  Terör Örgütüne ait silah, mevzii, katyuşa ve havan silahlarından oluşan 35 hedef TSK tarafından yapılan Fırtına obüsü ve ÇNRA atışları ile Koalisyon uçakları tarafından yapılan 9 Hava harekâtı sonucunda imha edildi.
Yapılan atışlarda ilk tespitlere göre en az 19 DEAŞ Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken iki savunma mevzii ve üzerinde silah monteli bir araç imha edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.