Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK'dan operasyon açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'de IŞİD unsurlarına karşı operasyonlar yapıldığını açıkladı. TSK açıklamasında şu satırlara yer verildi: "Koalisyon güçleri Cakka bölgesinde tespit edilen DAEŞ unsurlarına yönelik bir hava harekatı icra etti. 1 havan mevzii imha edildi. 1 DAEŞ terör örgütü hedefine yönelik toplam 6 fırtına obüs mermisi atıldı."

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2016 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2016 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK'dan operasyon açıklaması
TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda bugüne kadar 22. gününde 525 hedefe 2 bin 251 atım yapıldı. Bugün ateş destek vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan IŞİD’e ait bir hedefe toplam 6 Fırtına obüs mermisi atıldı. Koalisyon Güçleri tarafından, Cakka (Zeytinlik) bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerine yönelik hava harekatında bir havan mevzii imha edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda bugün saat 18.00’e kadar meydana gelen gelişmelerde; Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde (845 km2) oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edildi.

Ateş destek vasıtaları tarafından harekat sahasında IŞİD’e ait bir hedefe toplam 6 Fırtına obüs mermisi atıldı. Bugüne kadar 525 hedefe 2 bin 251 atım yapıldı.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlemezken ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirildi.

Koalisyon Güçleri tarafından, Cakka (Zeytinlik) bölgelerinde tespit edilen IŞİD hedeflerine yönelik hava harekatında bir havan mevzii imha edildi.
Suriye sınır hattında 1 Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetine devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.