Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK'da sivil memurlar için yeni dönem başlıyor

Türk Silahlı Kuvvletleri'nde çalışan 30 bin sivil memur için yeni dönem. Bugünden itibaren kadın memurlar başörtüsüyle, erkek memurlar kirli sakal ile görev yapabilecek. Erkekler, yazları kravat takmayıp ceket de giymeyebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TSK'da sivil memurlar için yeni dönem başlıyor
TSK'da sivil memurlar için yeni dönem1982 yılında çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6.maddesi değiştirildi. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan sivil memurlar da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan personelin tabi olduğu kılık kıyafet yönetmeliğine dahil edildi.

1982 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılan yönetmelik, "Kamu personelinin Atatürk devrim ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılığa kaçmayacak şekilde sade bir kılık ve kıyafette olmalarını, kılık ve kıyafette birlik ve bütünlük içinde bulunmalarını sağlamayı" amaçlıyor.

Yönetmeliğin 6.maddesi, "Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup olanlar, hâkimler, savcılar, Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görev yapanlar ilgili kurum ve kuruluşun özel yönetmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler" hükmünü içeriyordu. Böylece TSK'deki sivil memurların da kılık kıyafet konusunda askeri personel yönetmeliğine tabi oluyordu.

30 BİN SİVİL MEMURU İLGİLENDİRİYOR

Ancak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan 30 bin sivil memurdan; kadınlar işe başörtüsüyle; erkekler ise kirli sakalla gidebilecek. Erkekler için ayrıca yazları da zorunlu olan 'kravat' takma kuralı kaldırılmış oldu

SİVİL MEMURLAR SENDİKASINDAN AÇIKLAMA

Sivil Memurlar Sendikası Başkanı Serdar Dursun, "TSK'de hala bir takım özgürlüklerin önü kapalıydı. Bizler kılık kıyafet özgürlüğünün bu kurumlarda da getirilmesi için birtakım görüşmeler yaptık. Yönetmelik değişikliğiyle bizleri sevindirdiler. Askeri kurumlarda çalışan sivil kadın memurlardan isteyen başörtüsü, isteyen başı açık işe gidebilecek. Erkekler, kirli sakala kadar bırakabilecek. Yazları yakası açık gömlekle, kravat ve ceketsiz işe gidebilecek. Ancak kışları kravat ve ceket zorunluluğu tüm memurlar için devam ediyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.