Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TRT'nin mal ve hizmet alım yönetmeliğinde seçim öncesi AA değişikliği

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nun (TRT) yapacağı mal ve hizmet alımlarında uygulanacak usul ve esasları belirleyen yönetmeliğinde ‘doğrudan temin’ başlığı altında yeni bir düzenleme yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşları ile bunların...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nun (TRT) yapacağı mal ve hizmet alımlarında uygulanacak usul ve esasları belirleyen yönetmeliğinde ‘doğrudan temin’ başlığı altında yeni bir düzenleme yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşları ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları her çeşit kuruluş, müessese, birlik, işletme, şirketler veya Anadolu Ajansı'ndan her türlü program yapım ve yayınları alabilecek.

7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimi öncesinde yapılan düzenlemeyle TRT'nin, Anadolu Ajansı'na kaynak aktarımı yapacağı iddiaları gündeme taşındı. 2008 yılında yürürlüğe giren ve ikinci kez değişiklik yapılan ilgili yönetmeliği göre; TRT’nin ihtiyaçları ilan yapılmaksızın, istek veya isteklilerle idari ve teknik şartlar ile fiyat üzerinde görüşme yapılarak doğrudan temin edilebilecek.

TRT yönetiminin doğrudan temin ile alım yapabileceği durumlar ise şöyle:

"İhtiyacın sadece gerçek veya tüzel tek kişi tarafından karşılanabileceğinin tespit edildiği alımlar, sadece gerçek veya tüzel tek kişinin ihtiyaç ile ilgili özel bir hakka sahip olduğu alımlar, mevcut mal, ekipman, teknoloji veya hizmetlerle uyumun ve standardizasyonun sağlanması için zorunlu olan mal veya hizmet alımları, doğrudan yayın ve program yapım hizmetlerine ilişkin her türlü mal ve hizmet alımları, kamu kurum ve kuruluşlarından yapılacak, Genel Müdür yetki limitini aşmayan mal ve hizmet alımları, kurumun doğrudan üretim ve ana faaliyetlerine ilişkin 70.000 TL (Yetmiş bin Türk Lirası)’yi aşmayan mal ve hizmet alımları, kamu kurum ve kuruluşları ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları her çeşit kuruluş, müessese, birlik, işletme, şirketler veya Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketinden her türlü program yapım ve yayınlarla ilgili mal ve hizmet alımları, kurumun ana faaliyetlerine ilişkin (ç) bendi kapsamında temin edilemeyen program, yapım ve yayın hizmetlerine ilişkin hizmet alımları, kurumun yayınlarının dağıtımı için ulusal veya uluslararası kuruluşlardan yapacağı her türlü hizmet alımları.”
Yine 19. maddeye göre yapılacak alımlarda, komisyon kurma ve bu yönetmelikte belirtilen yeterlik kurallarını arama, teminat alma ve sözleşme yapma zorunluluğu bulunmaksızın, ihale yetkilisince görevlendirilecek kişi veya kişiler tarafından, fiyat üzerinden görüşmeler yapılarak ihtiyaçlar temin edilebilecek. Ancak mevcut mal, ekipman, teknoloji veya hizmetlerle uyumun ve standardizasyonun sağlanması için zorunlu olan mal veya hizmet alımları şartına göre yapılacak mal ve hizmet alımlarında teknik rapor düzenlenmesi zorunlu.
Ayrıca, “Doğrudan yayın ve program yapım hizmetlerine ilişkin her türlü mal ve hizmet alımları” kapsamında olan mal ve hizmet alımları ile ilgili usul ve esaslar TRT Yönetim Kurulu tarafından tespit edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.