Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Troya Müzesi inşaatı devam ediyor

Çanakkale'de bulunan Troya Antik Kenti'nde çıkan tarihi eserlerin sergileneceği Troya Müzesi inşaatı sürüyor. İnşaata inceleme yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, müzenin bitmesinin ardından yurtdışında bulunan Troya hazinelerinin...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Troya Müzesi inşaatı devam ediyor
Çanakkale'de bulunan Troya Antik Kenti'nde çıkan tarihi eserlerin sergileneceği Troya Müzesi inşaatı sürüyor. İnşaata inceleme yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, müzenin bitmesinin ardından yurtdışında bulunan Troya hazinelerinin geri getirmek için çalışmalar hızlanacağını söyledi.

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içindeki Troya Antik Kenti yanında temeli atılan Troya Müzesi inşaatı sürüyor. 2014 yılında tamamlanması planlanan müzenin ardından, çeşitli ülkelerde bulunan Troya hazinelerinin Çanakkale’ye dönmesi için temaslar sıklaştırılacak. Yüklenici firma tarafından inşaatına hızla devam edilen Troya Müzesi'nin 2014 yılı içinde tamamlanması planlanıyor. Antik kentten kaçırılan hazinelerin geri dönüşüne imkan sağlayacak müze yaklaşık 22 milyon liraya mal olacak. Troya Müzesi, 3 bin metrekaresi sergi salonu olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Müzede Troya ören yeri ve Çanakkale ilinde yer alan kazılarda bulunan arkeolojik eserler, çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak sergilenecek.

Troya Müzesi İnşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, yıllardır konuşulan müze projesinin hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Daniş, özellikle turizm kenti olma gibi bir hedeflerinin olduğunu belirterek, "Ama bunun içini dolduramıyorduk. Turizmden sektörel anlamda çok fazla istifade edemiyorduk. Bu projenin başlamasıyla birlikte bir sinerji de oluşmaya başladı. Bu müze, Türkiye’deki çok önemli birkaç müzeden birisi olacak. Müzenin bitmesiyle birlikte yeni bir sürece girmiş olacağız. Troya eselerinin çoğu dünyanın 20’den fazla ülkesine dağılmış durumda. Bu eserlerin Türkiye’ye dönmesi için Kültür Bakanlığımız bünyesinde bir çalışma var. En son 20 parça eser ülkemize geldi. Müzeyi hayata geçirdikten sonra, artık sesimiz daha gür çıkacak. Troya eserlerinin Çanakkale’de sergilenmesi gibi, aslında dünyanın gündeminde bir konumuz olacak." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.