Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Troia festival açılışı yapıldı

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 52.Uluslararası Troia Festivali'nin resmi açılış töreni, Troia Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Festival kapsamında her yıl geleneksel olarak verilen Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Troia festival açılışı yapıldı
Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 52.Uluslararası Troia Festivali'nin resmi açılış töreni, Troia Antik Kenti'nde gerçekleştirildi. Festival kapsamında her yıl geleneksel olarak verilen Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü bu yıl MİT TIR'larını haber yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dundar'a verildi.

Troia Antik Kenti'ndeki açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gazeteci-Yazar Can Dundar ve çok sayıda davetli katıldı. Antik kentin tarihi atmosferinde kokteyl ile başlayan tören, antik tiyatrodaki açılış programı ile devam etti. Burada bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, terörü lanetleyerek barış çağrısında bulundu. Gökhan, "Festivalimizin tüm karanlıkların içinden geçip aydınlatan bir ışık, dünyaya barışı müjdeleyen beyaz bir güvercin olup umut dağıtmasını diliyorum. Ülkemizde yaşanan terör olaylarının bir an önce son bulmasını diliyor, bu saldırılarda canlarından olan askerlerimize, polislerimize, sivil yurttaşlarımıza tanrıdan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Terör, dünyanın her neredesinde neye hizmet ediyor olursa olsun, lanetliyorum. Hele hele din adına cinayetler işleyip masum insanları öldüren, tarihi ve kültürel değerleri yerle bir eden anlayışı ve bu anlayışın destekçilerini lanetliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Gökhan, Can Dundar'a ödülünü takdim etti. Programda yer alan müzik kısmı ise bugün gelen şehit haberleri üzerine iptal edildi.

'CUMHURBAŞKANIN İŞİ DAHA ZOR '

Homeros Bilim, Kültür ve Sanat Ödülü'nü alan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, ödülden önce Halk Bahçesi'nde düzenlenen 'Gazetecilik Yapmanın Kahramanlığa Dönüştüğü Ülke Türkiye' konuşu söyleşiye katıldı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine Can Dündar, asıl kendisinin onun peşini bırakmayacağını söyledi. Dündar, "Evet az rastlanan bir durum. 30 yıla aşkın süredir gazetecilik yapıyorum. Doğrudan bir Cumhurbaşkanı'nın 'bunu yanına bırakmam onun' dediğini ilk kez tanık oluyorum. Ama biraz Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı tanıyorsak yadırgamamayı da öğrendik demektir. Aslında onun işi benden zor. Ben göstermekten yargılanacağım. O o fili yapmaktan yargılanacak. Onun için ben kendisinin peşini bırakmama kararlılığındayım. Asıl onun takipçisiyiz. Biz onu izlemeye davam edeceğiz." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.