Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafodan silinen ‘kırmızılı kadın’ın resmi parka pano olarak konulacak

Gezi Parkı olaylarının simgesi ‘kırmızılı kadın’ resminin trafodan silinmesi üzerine belediye, parka o olayı simgeleyen fotoğrafı pano olarak koyacağını açıkladı. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı parkta bulunan trafoda...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trafodan silinen ‘kırmızılı kadın’ın resmi parka pano olarak konulacak
Gezi Parkı olaylarının simgesi ‘kırmızılı kadın’ resminin trafodan silinmesi üzerine belediye, parka o olayı simgeleyen fotoğrafı pano olarak koyacağını açıkladı.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı parkta bulunan trafoda Gezi Parkı olaylarının simgesi ‘kırmızılı kadın’ resmi, Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AKEDAŞ) görevlileri tarafından akşam saatlerinde beyaza boyandı. Trafonun beyaza boyanması üzerine Muratpaşa Belediyesi harekete geçti. Belediye, parka Gezi Parkı olaylarında yaşanan ve simge haline gelen kırmızlı kadına biber gazı sıkılması fotoğrafını parka pano olarak koyacağını açıkladı.

‘TRAFO BOYAMA YARIŞINA GİRMEYECEĞİZ’

Meydankavağı Mahallesi'ndeki parkta konu ile ilgili açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, trafo boyama yarışına girmeyeceklerini söyledi. Bu olayı simgeleyen kadının bir kurum tarafından boyanarak kapatıldığını ifade eden Başkan Ümit Uysal, temel insan haklarına olan saygılarını ve vatana olan sevgilerinden dolayı bir daha böyle olumsuz, insan onuruna yakışmayan görüntülerin yaşanmasını istemediklerini söyledi.

Tarihe not düşen o fotoğrafta yer alan karenin tüm polis memurlarını temsil etmediğini söyleyen Başkan Uysal, “Trafo binasının üzerine çizilen resmi, boyayıp üstünü kapatanlar; resmedilen orantısız şiddet kullanımını içeren davranışı onaylayan çevrelerdir. Orhan Taylan'ın Belediye İşhanı duvarına yaptığı ünlü ‘Prometheus’ resminin, 12 Eylül askeri darbesi sonrası, üstünün kapatılmasını andıran tutum gibi, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.” dedi.

Belediye olarak hiçbir kurumla trafo boyama yarışına girmeyeceklerini kaydeden Uysal, parklarda vatandaşa orantısız şiddeti hatırlatan başka sembollere yer vereceklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.