Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafiği baş döndürecek! Çin, ABD, Rusya, Japonya...

Sözcü Kalın, G20 zirvesine katılacak Erdoğan'ın Çin, ABD, Rusya, Japonya ve AB liderleri ile baş başa görüşeceğini açıkladı. Erdoğan ayrıca Almanya, Fransa ve İtalya ile dörtlü toplantıya katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trafiği baş döndürecek! Çin, ABD, Rusya, Japonya...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında Gündemi değerlendirdi.

Çin'de hafta sonu başlayacak G20 zirvesi hakkında bilgi veren Sözcü Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin, ABD, Rusya, Japonya ve AB liderleri ile baş başa görüşmeler yapacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca, Fransa, Almanya ve İtalya ile dörtlü toplantıya katılacak. Cumhurbaşkanı'nın randevuları arasında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri de var.

Sözcü Kalın, "Cumhurbaşkanımızın yoğun ikili görüşme trafiği olacak. bugün itibarıyla kesinleşmiş olanları sizinle paylaşmak istiyorum. Programlar devam ediyor, muhtemelen bu sayı bir hayli artacak. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Jinping ile, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve AB başkanları ile görüşmeleri olacak, BM Genel Sekreterini kabul edecek. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı, Almanya Şansölyesi ve İtalyan Başbakanıyla da dörtlü toplantı planlanıyor" dedi.

Erdoğan, dünya liderlerine 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki Fethullah Terör Örgütü'nü (FETÖ) ve halihazırda devam eden Cerablus operasyonunu anlatacak.

Kalın'ın verdiği bilgiye göre, Obama-Erdoğan buluşmasında ana gündem maddelerinden biri Fethullah Gülen'in iadesi olacak. İki lider, 15 Temmuz'dan bu yana ilk kez yüz yüze görüşecek.

Çin'in ilk kez ev sahipliği yapacağı G-20 zirvesi, 4-5 Eylül tarihlerinde Hangzhou'da düzenlenecek.

PYD İLE ANLAŞMA FALAN SÖZ KONUSU DEĞİL

İbrahim Kalın, sınır ötesi Cerablus harekâtı için ise "Operasyonun öncelikli amacı sınır güvenliğimizin sağlanması ve buradaki terör unsurlarının bütünüyle temizlenmesidir. Zaman zaman özellikle Amerikalı yetkililerden, Türkiye ile PYD ve YPG terör örgütünü adeta aynı kefeye koyan onları eşitleyen açıklamalar duyuyoruz. Bunlar kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Sözcü Kalın şöyle devam etti:

"PYD ile anlaşma falan söz konusu değil. PYD, PKK'nın Suriye uzantısı olarak bir terör örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu yapıyla, bu örgütle, bunun o koluyla bu koluyla herhangi bir ilişkisi, anlaşması, vesairesi söz konusu değildir. Bunu, Suriye Kürtlerine karşı yapılan bir harekat gibi, Kürtlerin kazanımlarını engellemeye yönelik bir operasyon gibi yansıtma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değildir. Türkiye'nin Suriye Kürtleri ile bir sorunu yoktur. Türkiye'nin Türkiye'deki Kürtlerle, Irak'taki Kürtlerle, İran'daki Kürtlerle, dolayısıyla bölgedeki ve dünyadaki hiçbir Kürt vatandaşımızla ya da bölge insanı ile bir sorunu yoktur. Bizim bir PKK sorunumuz vardır, bizim bir terör örgütleri sorunumuz vardır."

İKİ GEMİ BAYRAMDAN ÖNCE YOLA ÇIKIYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Kurban Bayramı'ndan önce iki yardım gemisinin Gazze'ye gideceğini duyurdu.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Avrupa ülkelerinden devlet başkanlığı düzeyinde herhangi bir ziyaretin olmadığını vurgulayan Kalın, Türkiye'nin Yenikapı ruhuyla dimdik ayakta durduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.