Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trabzon’un fethinin 552. yılı kutlandı

Trabzon’un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 552. yıldönümü törenle kutlandı. Fatih Parkı'nda Fatih Sultan Mehmet büstüne çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, Atapark’taki surların önünde devam edildi.Fetih...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trabzon’un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 552. yıldönümü törenle kutlandı. Fatih Parkı'nda Fatih Sultan Mehmet büstüne çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalara, Atapark’taki surların önünde devam edildi.

Fetih törenine, Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğrenciler ve vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada, Trabzon’un fethinnin önemine değinerek, “Trabzon'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, ‘Trabzon'u fethetmeden İstanbul'un fethi tamamlanmamış olur' diyerek bize tarihi bir mesaj vermiştir. Bu mesajda insan sevgisini ve uygarlığımızı dünyaya tanıtma vardır. Bu topraklarda Cihan padişahları yetişmiştir. Özellikle genç kuşaklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız. Trabzon’u fethederek bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet’in geniş ufuklu devlet adamlığını, asil duruşunu, devlete ve millete hizmet için yola çıkanların iyi anlaması gerekiyor.” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Ali Çetin’in yaptığı törende daha sonra, ilk, orta ve liseler arasında düzenlenen 'Trabzon ve Fetih' konulu yarışmalar ile “Fetih Koşusu”nda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri. Tören, folklor gösterileri ve Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı'nın konserinin ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.