Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Topbaş: En büyük yatırımı ulaşıma yapıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye olarak en büyük yatırımı ulaşıma yaptıklarını söyledi. Topbaş, belediye bütçesinin yüzde 55’nin ulaşıma ayrıldığını belirtti.Kadir Topbaş, Gazioşmanpaşa’da yapımı...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Topbaş: En büyük yatırımı ulaşıma yapıyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye olarak en büyük yatırımı ulaşıma yaptıklarını söyledi. Topbaş, belediye bütçesinin yüzde 55’nin ulaşıma ayrıldığını belirtti.

Kadir Topbaş, Gazioşmanpaşa’da yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının Yenimahalle istasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu. İlgililer şantiyeye gelen Topbaş’a harita üzerinden bilgi verdi.

Şantiye alanında bir konuşma yapan Topbaş, belediye olarak şimdiye kadar eski parayla 68 katrilyon lira yatırım yaptıklarını kaydetti. Yaptıkları yatırımlarda ulaşımın ayrı bir yer tuttuğuna dikkat çeken Topbaş, "Yatırım bütçesinin yüzde 55’i ulaşımla ilgili." dedi. Belediye olarak metroya yatırım yapan dünyanın sayılı belediyelerinden biri olduklarını dile getiren Topbaş, hedeflerinde her mahalleye metro götürmek olduğunu aktardı. Yönetime geldiklerinde İstanbul’da toplam 45 kilometre raylı yol olduğunu hatırlatan, Topbaş bu rakamın şimdi ise 142 kilometreye ulaştığını kaydetti.

Önlerinde daha 110 kilometrelik metro çalışması olduğuna işaret eden Topbaş, "Şu anda 109 kilometrelik raylı yol çalışması ise deva ediyor. İnşallah 2019’a vardığımızda bu rakamı 434 kilometreye çıkarmış olacağız." diye konuştu.

Topbaş, Mahmutbey-Bahçeşehir hattının ise 3 etap çalışmaları kapsamında 2019’a kadar tamamlanacağını ifade etti. Bahçeşehir’den metroye binen bir kişi 47 dakikada Mecidiyeköy’e ulaşacak.

Konuşmadan sonra Topbaş Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının Yenimahalle istasyonundaki TBM olarak ifade edilen tünel açma makinesinin butonuna basarak kazı çalışmalarını başlattı. 18 kilometre uzunluğundaki hat bittiğinde günde tek yönde 70 bin yolcu taşınacak. 15 İstasyonlu hattın hizmete girmesi ile Mecidiyeköy - Mahmutbey arası 26 dakikaya inmiş olacak.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.