Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

THY Teknik işçileri işe dönüyor

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'ndan (THY) çıkarılan 305 personelden 256 kişinin, şimdi de 33 THY Teknik A.Ş. çalışanının işe dönüşünün sağlandığını açıkladı. Hava-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “THY’de...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'ndan (THY) çıkarılan 305 personelden 256 kişinin, şimdi de 33 THY Teknik A.Ş. çalışanının işe dönüşünün sağlandığını açıkladı.

Hava-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “THY’de iş başı yapacağını açıkladığımız 256 işçiden sonra THY Teknik A.Ş. yönetimi ile sendikamız arasında görüşme yapıldı. Görüşmelerde 305 işçi içerisinde işten çıkarılan Teknik A.Ş. işçilerinin geri dönüşleriyle ilgili görüşmelerde mutabakata varıldı. Görüşmelerin ardından 33 üyemizin işe dönüşü sağlanmıştır. Üyelerimiz 1 Mart 2014 tarihine kadar THY Teknik A.Ş. ye müracaat ederek iş başı yapacaklardır. Yeniden iş başı yapacak üyelerimize bu süreçte yaşadıkları sıkıntıların bir daha yaşanmaması dileği ile sendikamız öncülüğünde yaptıkları mücadele ve verdikleri destekten dolayı teşekkür eder, işe dönüşlerinin hayırlı olmasını dileriz.” denildi.

THY’DE 305 PERSONEL İŞTEN ATILMIŞTI

THY’de grev sebebiyle 305 Hava-İş üyesi işten atılmıştı. Söz konusu işçilerin bir bölümü iş mahkemelerinde açtıkları işe dönüş davalarını kazanmıştı. 305 işçinin işe dönüşü sorununun devam ettiği süreçte 24 yıl Hava-İş Sendikası başkanlığı görevinde bulunan Atilay Ayçin seçimi kaybetmiş, yerine Ali Kemal Tatlıbal gelmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.