Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ergin: Rusya pazarının açılması için görüşmeler devam ediyor.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin İstanbul’un Marmara projesi varsa Hatay'ın da çılgın projesi Hassa tüneli olduğunu söyledi. Tünel çalışmalarının önümüzdeki yıl başlanacağına dikkat çeken Bakan Ergin, tünelin bittiğinde Hatay'a ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Ergin: Rusya pazarının açılması için görüşmeler devam ediyor.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin İstanbul’un Marmara projesi varsa Hatay'ın da çılgın projesi Hassa tüneli olduğunu söyledi. Tünel çalışmalarının önümüzdeki yıl başlanacağına dikkat çeken Bakan Ergin, tünelin bittiğinde Hatay'a ve Türkiye'ye çağ atlatacak bir proje olduğunu söyledi.

Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20’sini karşılayan ve bölgede narenciyenin başkenti olarak bilinen Erzin’de, üretilen narenciyenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nin dördüncüsü yapıldı. Hürriyet İlköğretim Okulu önünden kortej yürüyüşü ile başlayan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı etkinlik Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreniyle devam etti. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde Antakya Belediyesi Mehteran Takımı'nın verdiği konser büyük ilgi gördü.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın Adana ve Mersi'nden sonra en çok narenciye üreten il olduğunu söyledi. Narenciye üretiminin bu yıl oldukça bereketli geçtiğini belirten Bakan Ergin, ''Türkiye narenciye üretiminde bu sene altın senesini yaşadı. Fakat ihracatta yaşanan bir iki sıkıntıdan dolayı üretici ürününü istediği fiyata satamıyor. Son yıllarda pazardaki sıkıntıdan ötürü ihracatta tıkanma var. Sayın Başbakanımız Rusya Devlet Başkanı Putinle yaptığı görüşmede bu konuyu masaya yatırdı. Putin bu konuyla alakalı birinci başbakan yardımcısını görevlendirdi. İki ülkü başkanları bu konuyu çözmek için ellerinden geleni yapıyor. Problem kısa sürede çözülecek bunu da buradan çiftçimize müjdelemek istiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin çiftçiye her zaman destek çıktığını söyleyen Bakan Ergin, ‘’İhracatçıya hüküm-etimiz ton başına 200 TL destek veriyor. Bu destek devam edecek. Bizim idaremiz her zaman üreticisinin ve vatandaşının yanında olmuştur. Şu an dördüncüsünü yaptığımız Narenciye Kültür Ve Sanat Festivali'ni başlatan Erzin tanıtımı için önemli bir adım atmıştır. Bu festivalde emeği geçenleri kutluyorum. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı kazançlar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve beraberindeki heyet açılan stantları gezdi. Festivalde protokole ve vatandaşlara portakal suyu ikram edildi. Çizgi film karakterlerinden oluşan gösteri grubu çocuklarla dans ederek eğlendi. Meydana kurulan stantlarda portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi narenciye ürünlerinin yanı sıra yöresel yemekler sergilendi. Narenciye festivaline Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Kaymakam İskender Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
İki gün sürecek festivalde tüm etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.