Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Terörü engelleyen, çocuklarımızı topluma, geleceğe hazırlayan dershanelerdir'

Ardahan Fem Dershanesi öğrencileri, öğretmenlerinin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Fem Dershanesi Müdürü Mesut Eren, konuyla ilgili açıklamasında, ''Bugün aslında en mutlu olmamız gereken bir gün. Görevimizin başındayız, öğrencilerimizle...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Terörü engelleyen, çocuklarımızı topluma, geleceğe hazırlayan dershanelerdir'
Ardahan Fem Dershanesi öğrencileri, öğretmenlerinin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Fem Dershanesi Müdürü Mesut Eren, konuyla ilgili açıklamasında, ''Bugün aslında en mutlu olmamız gereken bir gün. Görevimizin başındayız, öğrencilerimizle birlikteyiz, geleceğe ışık tutuyoruz, yarının büyüklerini yetiştiriyoruz. Bugün terörün tırmanmasını engelleyen, çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmesini engelleyen, onları topluma ve geleceğe hazırlayan dershanelerdir. Çünkü biz öğrencilerimize, çocuklarımıza 'yapabilirsiniz, geleceği aydınlatan fener siz olabilirsiniz' diyoruz." dedi.

Ardahan'da da 24 Kasım'da öğretmenler unutulmadı. Öğretmenler Günü'yle ilgili hediyeleri ve teşekkürleri kabul eden Fem Dershanesi Müdürü Mesut Eren, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: ''Bugün aslında en mutlu olmamız gereken bir gün. Görevimizin başındayız, öğrencilerimizle birlikteyiz, geleceğe ışık tutuyoruz, yarının büyüklerini yetiştiriyoruz. Bunlar bizim mutlu olmamız için yeterli sebepler. Bu son haftalarda gelişen hadiseler ise bizi birazcık üzdü. Bizler bu mesleği para için yapmıyoruz. Bizim işimiz sadece taksit ve dersler değil. Biz aynı zamanda bir aileyiz. Biz öğrencimizin yaşadığı yerden, nefes aldığı her yere kadar onlarla birlikteyiz. Sadece dershanede değil, dershane dışında da birlikteyiz. Bizim hayatımızı şekillendiren, gülmemizi sağlayan ve bizlere yaşama gücü veren öğrencilerimizdir. Bugün terörün tırmanmasını engelleyen, çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmemesini engelleyen onları topluma ve geleceğe hazırlayan dershanelerdir. Çünkü biz öğrencilerimize, çocuklarımıza 'yapabilirsiniz, geleceği aydınlatan fener siz olabilirsiniz' diyoruz.

Ümitsizliğe düşmelerini engelliyoruz. Biz, bir bakmışsınız cemevinde iftar yaparız, bir bakmışsınız sınır köylerinde kurban dağıtırız, bir bakmışsınız geceleyin çalan kapıyla öğrenci evindeyiz. Bizim işimiz dershane binasıyla sınırlı değil. Daha önce görev yaptığım yerlerin bir tanesinde bir öğrencim akşam çıkacakken beni yakaladı. Hocam konuşabilir miyiz dedi. Konuştuk, kötü alışkanlıklarının var olduğunu ve birtakım kişilere borcu olduğunu söyledi. Benden para istedi ağlamaklı vaziyette. Ben çocuğumdan söz aldım. Bir daha kullanma diye. Gittim parayı verdim. Çocuğumu kurtardım onların elinden. Biz ülkemizi ve yarının büyüklerini kendi ailemizden çok seviyoruz. Tüm dünyaya dağılmış, insanlığa hizmet eden tüm Türk okullarının ve az imkanlarla çok işler yapan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.''

Dershane öğrencilerinden Emre Memik ise "Bu öğretmenler günü, sanırım dershane öğretmenlerimizin son öğretmenler günü. Galiba işsiz kalacaklar. Bu konu ayrıca beni çok üzmektedir. Biz onları çok seviyoruz ve kendi ailemizden biri olarak görüyoruz. MEB ile karşılaştırmak bile bana itici geliyor. Ben liseden iki sene önce mezun oldum. Halen daha ders açıklarımı kapatamıyorum. Toplama çıkarmada dahi sıkıntım olduğunu gördüm. Bizim okuldan geçen sene sadece sekiz kişi kazandı. Dershaneden ise sadece bir sınıftan on-on beş kişi kazanmıştır. Bugün çok mutsuzum. Dershanelerin kapanmasını istemiyorum." diye konuştu.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.