Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teröristler keskin nişancı tüfeği ile taarruz helikopterine saldırdı

Genelkurmay Başkanlığı, dün (09 Ağustos) meydana gelen önemli yurtiçi olaylar hakkında bilgilendirmede bulundu.TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, dün (09 Ağustos) meydana gelen önemli yurtiçi olaylar hakkında bilgilendirmede bulundu.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şunlar ifade edildi: "Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından saat 17.45 sıralarında Tunceli merkez Çiçekli Jandarma Karakoluna, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendi. Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırıda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi. Olay bölgesine görevlendirilen bir taarruz helikopter koluna teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği ile ateş açıldı. Taarruz Helikopter kolu tarafından ateş edilen bölge ateş altına alındı. Helikopterlerin ateşi üzerine terörist ateşleri kesildi.

Saat 22.30 sıralarında bir grup terörist tarafından, Siirt Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığına, roketatar ile saldırı düzenlendi. Terörist ateşlerine, askeri unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırıda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi.

Aynı gün saat 15.00 sıralarında teröristler tarafından, Erzincan Kemah’da, Erzincan-Divriği posta treninin geçişi esnasında el yapımı patlayıcı patlatıldı. Olayda bir yolcu, hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, bir vagon raydan çıktı.

Bu kez saat 19.25 sıralarında Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Ömerli’de icra edilen arazi aramasında, 08 Ağustos 2015 günü Mardin Midyat’ta, bir polis memurunun şehit olduğu ve bir polis memurunun da ağır yaralandığı silahlı saldırı olayında yaralanan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yaralı olarak yakalandı.

Sabah 04.00 sıralarında teröristler, Erzurum Tekman’da, bir vatandaşın evine, hazırlamakta olduğu el yapımı patlayıcı patlaması sonucu yaralanan bir teröristi getirerek, hastaneye götürmesini istedi. Söz konusu yaralı terörist, götürüldüğü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde, aynı gün saat 07.50’de öldü.

Saat 06.00 sıralarında Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Yüksekova-Dağlıca karayolunda, teröristler tarafından konulan bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilerek yerinde imha edildi.

Saat 11.00 sıralarında Adana İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Yumurtalık’ta DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 3 şahıs yakalandı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.