Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör propagandasına 7 gözaltı

Konya’da terör örgütü PKK ve onun şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında HDP il eş başkanının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör propagandasına 7 gözaltı

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK-KCK’nın propagandasını yaptığını tespit ettiği bir gruba eş zamanlı operasyon düzenlendi. Dün akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda HDP Konya İl Eş Başkanı Nurhan Erkal, Suat Ü, Abdürrahim Ç, Refik T, Reşat Y, Yener B. ve Hayrettin Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca ve ona ait 8 adet mermi, 1 şarjör, 1 av tüfeği ve av tüfeğine ait 22 fişek, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, çok sayıda örgütsel doküman ile dijital veriler ele geçirildi.

Şüphelilerin, terör örgütü PKK ve onun şehir yapılanması olan KCK'nın sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'ı övdükleri, halka Türkiye Cumhuriyeti devleti ve güvenlik güçlerine karşı silahlı mücadele için çağrılar yapmak, Güneydoğu’da devletin devam eden terör operasyonlarını toplumda sanki bir katliam varmış gibi gösterdikleri iddia edildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin sorgusu TEM şubede sürüyor. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.